Τι αλλάζει με την απαγόρευση κυκλοφορίας. Τι ισχύει στις κόκκινες και τι στο βαθύ κόκκινο

Ο Νίκος Χαρδαλιάς τόνισε πως η απαγόρευση κυκλοφορίας θα ισχύει στις κόκκινες περιοχές από τις 9 το βράδυ ως και τις 5 το πρωί.

Στις περιοχές που είναι στο βαθύ κόκκινο, η απαγόρευση κυκλοφορίας θα ισχύει από τις 7 το απόγευμα έως τις 5 πρωί, με εξαίρεση την Αττική και την Θεσσαλονίκη, όπου λόγω μητροπολητικότητας, τις καθημερινές η απαγόρευση κυκλοφορίας θα είναι από τις 9 το βράδυ ως τις 5 το πρωί.

Αλλαγές σε συγκεκριμένους κωδικούς που στέλνουμε με sms στο 13033 έρχονται από την Πέμπτη, 4 Μαρτίου, στην Αττική, όπως ανακοίνωσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκος Χαρδαλιάς κατά τη διάρκεια της τακτικής ενημέρωσης του υπουργείου Υγείας για την πορεία του κορονοϊού στη χώρα. 

Νέες περιοχές στο βαθύ κόκκινο
Στο επίπεδο πολύ αυξημένου κινδύνου (βαθύ κόκκινο) κατατάσσεται η Περιφέρεια Αττικής, καθώς και οι ακόλουθες Περιφερειακές Ενότητες: Αχαΐας, Αρκαδίας, Θεσσαλονίκης, Λάρισας, Λευκάδας (εκτός από το Μεγανήσι), Φθιώτιδας, Αργολίδας, Κορινθίας, Θεσπρωτίας, ‘Αρτας, Σάμου, Βοιωτίας, Χίου, Αιτωλοακαρνανίας, Ρόδου, Ηρακλείου και Ευβοίας (εκτός από τη Σκύρο). Επίσης, στο συγκεκριμένο επίπεδο κατατάσσεται και ο Δήμος Καλυμνίων.   
 
Όλες οι υπόλοιπες περιοχές της Ελλάδας κατατάσσονται στο επίπεδο αυξημένου κινδύνου (κόκκινο).

Συγκεκριμένα από την Πέμπτη, 4 Μαρτίου στις 6 το πρωί έως και τις 16 Μαρτίου στις 6 το πρωί θα ισχύουν τα εξής: 

Κωδικός 2: Θα χρησιμοποιείται για μετάβαση σε σούπερ μάρκετ και καταστήματα προμήθειας ειδών πρώτης ανάγκης εντός του οικείου δήμου ή έως δύο χιλιόμετρα από την κατοικία. Η απόσταση θα ισχύει και για τον κωδικό 3 που αφορά την μετάβαση σε τράπεζες ή δημόσιες υπηρεσίες.

Κωδικός 4: Πρόκειται για τον κωδικό που χρησιμοποιείται για την παροχή βοήθειας. Ωστόσο, κατά την ενημέρωση διευκρινίστηκε πως από την Πέμπτη, 4 Μαρτίου, τα ελεγκτικά όργανα θα ζητούν περισσότερες πληροφορίες και έγγραφα για τον λόγο της μετάβασης

Κωδικός 6: Θα χρησιμοποιείται για μετακίνηση που θα γίνεται μόνο πεζή ή με ποδήλατο σε όλη τη χώρα και δεν μπορεί να μεταβεί κανείς σε άλλη περιοχή

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα