Κούγιας: Είμαι σε απόγνωση, δεν θα ήθελα να ήμουν στη θέση του κ. Λιγνάδη. Νέες καταγγελίες

Κούγιας:  Είμαι σε απόγνωση, δεν θα ήθελα να ήμουν στη θέση του κ. Λιγνάδη. Νέες καταγγελίες

Οι αποκαλύψεις με τον Δημήτρη Λιγνάδη δεν σταματούν όπως δεν σταματούν και οι συνεντεύξεις που παραχωρεί ο δικηγόρος του πλέον Αλέξης Κούγιας.

«Γίνεται μια πολιτική μάχη. Είμαι σε απόγνωση, δεν θα ήθελα με τίποτα να ήμουν στη θέση του κ. Λιγνάδη. Υπάρχει μια στοχοποίηση. Η Δικαιοσύνη δεν λειτούργησε σωστά. Το περιεχόμενο των καταγγελιών είναι κωμικό».
Αυτά είπε ο κ. Κούγιας σήμερα το πρωί στον Γιώργο Παπαδάκη.
«Το πρώτο που παρατήρησα, μελετώντας τη δικογραφία, είναι οι νομικές παραβάσεις και ακυρότητες που υπάρχουν. Το δεύτερο είναι ότι υπάρχουν σε μια τέτοια υπόθεση τόσες παραλείψεις και τόση προκατάληψη. Κατέληξα στο συμπέρασμα ότι παίζεται κάτι πολύ μεγάλο» 
«Αυτά που έχουν συμβεί στην υπόθεση Λιγνάδη δεν συμβαίνουν νομίζω ακόμα και στις πλέον αντιδημοκρατικές, αντισυνταγματικές χώρες της Άπω Ανατολής και της Αφρικής» τόνισε στον ΑΝΤ1, εξηγώντας ότι το να ασκηθεί ποινική δίωξη είναι υποχρέωση του εισαγγελέα.

«Το να συλλάβεις με ένταλμα συλλήψεως Έλληνα πολίτη χωρίς να συμφωνήσει ανακριτής και εισαγγελέας, έχει κάποιες προϋποθέσεις. Το να δικαστεί ένας άνθρωπος και να καταδικαστεί είναι αποτέλεσμα τριών διαδικασιών. Αυτό που συμβαίνει στον κ. Λιγνάδη είναι πρωτοφανές» πρόσθεσε ο συνήγορος του Δημήτρη Λιγνάδη.

«Τι λέει ο νόμος; Πριν ασκηθεί ποινική δίωξη καλείς αυτούς που έχουν κάνει μήνυση, τα επιβεβαιώνουν και συμπληρώνουν ό,τι χρειάζεται. Είναι υποχρέωση του εισαγγελέα να καλέσει αυτόν τον οποίο καταγγέλλουν, να του δώσει τις καταθέσεις, να τις μελετήσει και να κάνει έγγραφες εξηγήσεις. Αλλιώς η διαδικασία είναι εντελώς άκυρη» σημείωσε ο κ. Κούγιας. «Μπορώ να τους μηνύσω όλους εφόσον μου το επιτρέψει ο κ. Λιγνάδης» είπε.
Από την άλλη πλευρά το φως της δημοσιότητας και άλλες παλιές ιστορίες.

Μια πολύ παλιά ιστορία, από το 1984 με πρωταγωνιστή τον Δημήτρη Λιγνάδη βλέπει 36 χρόνια μετά το φως της δημοσιότητας.

Σύμφωνα με το σχετικό ρεπορτάζ ο Δημήτρης Λιγνάδης έκανε παρέα με ζευγάρι καλλιτεχνών και προσπάθησε να προσεγγίσει τον 14χρονο γιο τους πιέζοντας πολύ το παιδί «να δεχθεί τη φύση του».

Στη συνέχεια το παιδί έκοψε τις φλέβες του, διεκομίσθη στο νοσοκομείο, ενώ για ένα χρόνο ο ίδιος δεν αποκάλυπτε στους γονείς του, τους λόγους που τον οδήγησαν σε απόπειρα αυτοκτονίας.

Όταν το παιδί τελικά μίλησε στους γονείς του, για το τι συνέβη, εκείνοι έκαναν αμέσως μήνυση με τον τον Δημήτρη Λιγνάδη να δίνει στις αρχές τα δακτυλικά του αποτυπώματα.

Οι γονείς του αγοριού τελικά απέσυραν τη μήνυση για αν μην κάνουν κακό στο παιδί τους, και έτσι το ποινικό μητρώο του κ. Λιγνάδη παρέμενε καθαρό, μέχρι την πρόσφατη σύλληψή του που τον οδήγησε στην ΓΑΔΑ. Η νέα δακτυλοσκόπηση, με αφορμή τα νέα περιστατικά, έφερε στο φως την συγκεκριμένη μήνυση.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

ΔΕΙΤΕ ΤΑ VIDEO

Δείτε ακόμα