Εισαγγελική έρευνα για τους ανήλικους πρόσφυγες από ΜΚΟ που μετείχαν στα μαθήματα Λιγνάδη

Εισαγγελική έρευνα για τους ανήλικους πρόσφυγες από ΜΚΟ που μετείχαν στα μαθήματα Λιγνάδη

Εντολή για τη διενέργεια προκαταρκτικής έρευνας που σχετίζεται με την υπόθεση σeξουαλικής κακοποίησης η οποία έχει ως βασικό κατηγορούμενο τον Δημήτρη Λιγνάδη έδωσε η εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας.

Συγκεκριμένα η προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών διέταξε εισαγγελική έρευνα προκειμένου να διερευνηθεί η βασιμότητα δημοσιευμάτων για εμπλοκή τουλάχιστον τριών δομών ανήλικων προσφύγων που μετείχαν σε μαθήματα στο θέατρό του Δημήτρη Λιγνάδη.

Η Εισαγγελία παρενέβη αυτεπαγγέλτως καθώς σύμφωνα με μαρτυρίες γειτόνων πολλά προσφυγόπουλα φέρονται ότι αρνήθηκαν να πάνε ξανά εκεί.

Η Εισαγγελική παρέμβαση διατάχθηκε μετά από την αναφορά – υπόμνημα που κατέθεσε στην Εισαγγελία η Ειρήνη Αγαπηδάκη, Ειδική Γραμματέας Προστασίας Ασυνόδευτων Ανηλίκων του υπουργείου Μετανάστευσης, που ζήτησε να διερευνηθούν οι καταγγελίες που ήρθαν στο φως της δημοσιότητας για την περίοδο 2017-18.

Παράλληλα, ο πρόεδρος του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών Σπύρος Μπιμπίλας κατέθεσε στην Εισαγγελία ως μάρτυρας και αρνήθηκε μετά την κατάθεση του να κάνει οποιαδήποτε δήλωση, ενώ τις προσεχείς ημέρες έχει κληθεί ο Πρόεδρος του Πειθαρχικού Συμβούλιου του Σωματείου για να προσκομίσει όσες καταγγελίες έχουν γίνει για σεξουαλικές παρενοχλήσεις και σεξουαλικές κακοποιήσεις προκειμένου να ελεγχθούν.

Σημειώνεται ότι εισαγγελικές έρευνες, για καταγγελίες σεξουαλικής κακοποίησης, στρέφονται και σε έναν δεύτερο πασίγνωστο ηθοποιό, θέτοντας τις τελευταίες ημέρες την Εισαγγελία σε ύψιστη ετοιμότητα, προκειμένου να διερευνηθούν σε βάθος τα καταγγελλόμενα, καθώς όλο και περισσότερα θύματα αποφασίζουν να μιλήσουν και να περιγράψουν βαριές εγκληματικές συμπεριφορές που υπέστησαν με βία και χωρίς συναίνεση.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα