Υπόθεση Λιγνάδη: Πως φθάσαμε στην μαρτυρία που έκαψε τον σκηνοθέτη

Υπόθεση Λιγνάδη: Πως φθάσαμε στην μαρτυρία που έκαψε τον σκηνοθέτη

Ο Γιάννης Βλάχος, δικηγόρος του 25χρονου μηνυτή του σκηνοθέτη που κατηγορείται για βιασμό κατά συρροή, μίλησε στο OPEN TV αναφέροντας λεπτομέρειες της υπόθεσης και εξήγησε πώς έφτασε η εισαγγελία στην εντολή για σύλληψη του γνωστού σκηνοθέτη.

«Ο εντολέας μου ζει στο εξωτερικό. Όταν είδε ότι γινόντουσαν μηνύσεις εναντίον συγκεκριμένου ανθρώπου, που του είχε μείνει στη μνήμη λόγω των βασανιστηρίων που είχε περάσει εξαιτίας του και έχοντας ως μοναδικό κίνητρο την ηθική ικανοποίηση και το να μην περάσουν και άλλοι αυτά που πέρασε αυτός, επικοινώνησε μαζί μου και προχωρήσαμε στη μήνυση», είπε ο δικηγόρος του 25χρονου μηνυτή.

Για τις μεθόδους που χρησιμοποιούσε ο σκηνοθέτης για να προσεγγίσει τα θύματά του σημείωσε ότι «σύχναζε σε χώρους που μπορούσε να συναντήσει νεαρά άτομα. Έξω από σχολεία και σε πλατείες. Σε μια πλατεία βρήκε τον εντολέα μου, δίπλα από το σπίτι του. Εκεί σύχναζε ο κατηγορούμενος και μιλούσε ζεστά και φιλικά σε διάφορα παιδιά. Στον εντολέα μου υποσχέθηκε πως θα του πλάσει μια καριέρα στο θέατρο ή το τραγούδι».

Αναφορικά με την εμπειρία κακοποίησης που είχε ο πελάτης του, ο δικηγόρος Γιάννης Βλάχος είπε: «Αρχικά μεθόδευσε να βρεθούν ο πελάτης μου και κάποιοι φίλοι του στο σπίτι του και έπειτα από χρήση ναρκωτικών και αλκοόλ επιχείρησε να έχει ερωτική επαφή με όλους μαζί. Μερικές μέρες αργότερα συναντήθηκε μόνο με τον πελάτη μου και του πρόσφερε ουσίες που τον έκαναν να χάσει τις αισθήσεις του. Πριν τις χάσει εντελώς είχε ξεκινήσει ήδη η κακοποίηση. Δυο μέρες μετά, επικοινώνησε ξανά με τον πελάτη μου και αυτός του είπε να μην ξανατολμήσει να τον ενοχλήσει γιατί θα τον καταγγείλει. Τότε ο σκηνοθέτης με δάκρυα στα μάτια τον παρακάλεσε να μην το κάνει λέγοντάς του πως έχει καρκίνο του φάρυγγα και δεν θα αντέξει αν τον καταγγείλει».

Για τον ρόλο που έπαιξαν στην υπόθεση οι μάρτυρες της πρώτης απόπειρας κακοποίησης ανέφερε ότι «ο εντολέας μου κατονόμασε τα άτομα που ήταν μαζί του στην πρώτη απόπειρα. Η εισαγγελία ήρθε σε επαφή μαζί τους και εκείνοι επιβεβαίωσαν το περιεχόμενο της μήνυσης. Αυτό ήταν καταλυτικό για να προχωρήσει η υπόθεση».

ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO