Μήδεια: Χιόνια ακόμα και στο κέντρο της Αθήνας. Έκλεισε η εθνική Αθηνών - Λαμίας

Μήδεια: Χιόνια ακόμα και στο κέντρο της Αθήνας. Έκλεισε η εθνική Αθηνών - Λαμίας

Η κακοκαιρία Μήδεια έφερε εκτός από έντονες χιονοπτώσεις και πολικές θερμοκρασίες και πολλά προβλήματα στην κυκλοφορία των αυτοκινήτων.
Η εθνική οδός Αθηνών-Λαμίας έκλεισε από τις 5:30 π.μ. από τον κόμβο Καλυφτάκη στην Κηφισιά έως τη Λαμία, παρά τις υπεράνθρωπες προσπάθειες που κατέβαλαν όλη τη νύχτα συνεργεία της περιφέρειας για να κρατήσουν το εθνικό οδικό δίκτυο ανοιχτό και θα παραμείνει κλειστή και θα αξιολογείται συνεχώς η κατάσταση του οδοστρώματος.
Όταν θα υπάρχει απόλυτη βεβαιότητα ότι ο δρόμος είναι ασφαλής, τότε θα ξανανοίξει.

Μέσα στην Αθήνα, δεν παρατηρούνται ιδιαίτερα προβλήματα  μέχρι ώρας.

Από το μεσημέρι οπότε και αναμένεται σφοδρή χιονόπτωση και στο κέντρο της πόλης, οι πολίτες πρέπει να είναι πολύ προσεκτικοί. «Πρέπει να περιορίσουμε τις μετακινήσεις μας στις απολύτως αναγκαίες, να ενημερωνόμαστε συνεχώς για τα καιρικά φαινόμενα και την κατάσταση των δρόμων».

Το κύμα κακοκαιρίας έχει ήδη προκαλέσει πολλά προβλήματα στα βόρεια και τα κεντρικά της χώρας, ενώ οι αρχές βρίσκονται σε πλήρη επιφυλακή καθώς σήμερα Δευτέρα αναμένεται να επεκταθεί νοτιότερα και σε περιοχές πεδινές, όπως π.χ. στο λεκανοπέδιο της Αττικής.

Οι οδηγοί καθοδηγούνται από αστυνομικούς και με αναστροφή αλλάζουν πορεία επιστρέφοντας εκεί απ’ όπου ξεκίνησαν ενώ σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση η κατάσταση θα επαναξιολογηθεί στο επόμενο τρίωρο.

Προβλήματα υπάρχουν και στην Παλιά Εθνική Οδό Αθήνας – Θήβας. Από τον κόμβο των Βιλίων μέχρι τα Βίλια, η κίνηση των οχημάτων γίνεται μόνο με αλυσίδες.

Τέλος, έχει διακοπεί η κυκλοφορία των οχημάτων στην Λεωφόρο Διονύσου, από το 414 Στρατιωτικό Νοσοκομείο Ειδικών Νοσημάτων (ΣΝΕΝ) μέχρι τη θέση Άγ. Πέτρος, στην Πεντέλη, και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας.

 

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

ΔΕΙΤΕ ΤΑ VIDEO

Δείτε ακόμα