Ανοίγει η πλατφόρμα εμβολίων για 75 - 79 ετών: Οδηγίες για το ραντεβού, βήμα-βήμα η διαδικασία

Ανοίγει η πλατφόρμα εμβολίων για 75 - 79 ετών: Οδηγίες για το ραντεβού, βήμα-βήμα η διαδικασία

Ανοίγει την Παρασκευή 12 Φεβρουαρίου η πλατφόρμα για τον εμβολιασμό της ηλικιακής ομάδας 75 έως 79 ετών. Στόχος για τη συγκεκριμένη ηλικιακή ομάδα όπως είχε δηλώσει ο γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας Μάριος Θεμιστοκλέους είναι να ξεκινήσει εμβολιασμός στις 15 Φεβρουαρίου.

Ήδη από τις 10 Φεβρουαρίου έχει ανοίξει η πλατφόρμα για τις ηλικίες 60 έως 64 ετών που θα είναι οι πρώτοι που θα λάβουν το εμβόλιο της AstraZeneca, 45.000 δόσεις του οποίου έχουν ήδη φτάσει στην Ελλάδα

Πώς θα κλείσετε ραντεβού για εμβολιασμό

Οι πολίτες  μπορούν να ελέγξουν μέσω της πλατφόρμας αν ανήκουν στην πληθυσμιακή ομάδα που δύναται να εμβολιαστεί την τρέχουσα χρονική περίοδο. Μέσω της «αναζήτησης» μπορεί να δεί κανείς αν ανήκει στην πληθυσμιακή ομάδα που μπορεί να εμβολιαστεί την τρέχουσα περίοδο με βάση τον ΑΜΚΑ και το επώνυμο

Σημειώνεται ότι οι πολίτες μπορούν επίσης να απευθυνθούν στα πλησιέστερα ΚΕΠ ή Φαρμακεία για τον έλεγχο προτεραιότητας εμβολιασμού.

  • Εφόσον έχουν τη δυνατότητα, η πλατφόρμα τους προτρέπει να προγραμματίσουν ραντεβού στη σελίδα emvolio.gov.gr/app
  •  Διαφορετικά, η πλατφόρμα εμφανίζει αυτόματο ενημερωτικό μήνυμα

Μέσω SMS

Ο Έλεγχος προτεραιότητας εμβολιασμού μπορεί να γίνει και μέσω του SMS στο 13034. Οι πολίτες μπορούν να ελέγξουν μέσω SMS αν ανήκουν στην πληθυσμιακή ομάδα που δύναται να εμβολιαστεί την τρέχουσα χρονική περίοδο. Οι πολίτες ελέγχουν τη δυνατότητα προγραμματισμού του εμβολιασμού στέλνοντας γραπτό μήνυμα (SMS) με ΑΜΚΑ (κενό) Επώνυμο στο 13034

Το ΑΜΚΑ

Σε περίπτωση που οι πολίτες ανήκουν στην τρέχουσα εμβολιαστική περίοδο και δεν έχουν ΑΜΚΑ ή ο αριθμός ΑΜΚΑ τους δεν μπορεί να αναγνωριστεί από το σύστημα, τότε μεταβαίνουν στην σελίδα «Αίτηση εξέτασης στοιχείων» (emvolio.gov.gr/aitisi).

Κατόπιν συμπλήρωσης όλων των απαραίτητων πεδίων και επιλογής της υποβολής, αποστέλλεται αίτημα για εξέταση από αρμόδια επιτροπή.

Κατόπιν εξέτασης του αιτήματος, και βάσει της απόφασης της αρμόδιας επιτροπής, θα δοθεί δυνατότητα στους συγκεκριμένους πολίτες να συνδεθούν στην πλατφόρμα emvolio.gov.gr και να προγραμματίσουν το ραντεβού τους.

Υπενθύμιση ραντεβού εμβολιασμού

Οι πολίτες ενημερώνονται μέσω SMS για τις λεπτομέρειες του ραντεβού τους

  1. Οι πολίτες μπορούν να ζητήσουν υπενθύμιση για τις λεπτομέρειες του ραντεβού τους αποστέλλοντας SMS στο 13034 με τον Κωδικό Ραντεβού ή το ΑΜΚΑ και το επώνυμό (ΑΜΚΑ κενό Επώνυμο)
  2. Οι πολίτες λαμβάνουν άμεση απάντηση από το EMVOLIO παρέχοντας τις λεπτομέρειες του ραντεβού
  3. Επιπλέον, οι πολίτες θα λάβουν τρία (3) αυτοματοποιημένα SMS υπενθύμισης του ραντεβού τους από το EMVOLIO ως εξής:
  • 3 ημέρες πριν από το ραντεβού
  • 1 ημέρα πριν από το ραντεβού
  • στις 7 π.μ. την ημέρα του ραντεβού

Να σημειωθεί εδώ ότι το ραντεβού μπορεί να αλλάξει μόνο μία φορά και αυτό μέχρι 72 ώρες πριν από το πρώτο ραντεβού για το εμβολιασμό.

Δείτε εδώ αναλυτικά τις οδηγίες για να κλείσετε το ραντεβού σας για το εμβόλιο κορονοϊού.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα