ECDC: Μόνη πράσινη η Ήπειρος - Κοκκίνισε η Αττική - Στο πράσινο ο δείκτης θετικότητας

ECDC: Μόνη πράσινη η Ήπειρος - Κοκκίνισε η Αττική - Στο πράσινο ο δείκτης θετικότητας

Το πράσινο χρώμα στην Ελλάδα υπάρχει μόνο στην Ήπειρο, σύμφωνα με τα εβδομαδιαία επιδημιολογικά στοιχεία για την εξέλιξη του κορονοϊού στην ΕΕ που έδωσε στη δημοσιότητα το Ευρωπαϊκό Κέντρο Πρόληψης & Ελέγχου Νόσων.

Οι αναθεωρημένος χάρτης αποτυπώνεθ την εικόνα στα κράτη μέλη της ΕΕ σε ότι αφορά συνδυαστικά τον δείκτη τεστ, νέων κρουσμάτων και τον δείκτη θετικότητας για την περίοδο από 4 εως 11 Φεβρουαρίου.

Παράλληλα, για πρώτη φορά η Αττική έχει μπει στο κόκκινο χρώμα, δηλαδή τα κρούσματα ανά 100.000 πληθυσμό είναι ίσα ή πάνω από 150-499.

Στο πράσινο ο δείκτης θετικότητας

Όσον αφορά τον δείκτη θετικότητας, η Ελλάδα παραμένει ολόκληρη στο «πράσινο», την ώρα που το μεγαλύτερο μέρος της Ευρώπης παραμένει στο «κίτρινο». Αυτό σημαίνει ότι σε ολοκληρή τη χώρα ο δείκτης θετικότητας βρίσκεται κάτω του ορίου συναγερμού του 4%.

Σύμφωνα με τα εβδομαδιαία στοιχεία του ECDC για τον αριθμό διαγνώσεων ανά 100.000 κατοίκους, οι περισσότερες περιοχές στη χώρα μας βρίσκονται στο πορτοκαλί. H Ήπειρος, τα νησιά του Ιονίου και η Θράκη βρίσκεται στο κίτρινο που σημαίνει πως έχουν και λιγότερα κρούσματα το τελευταίο 14ημερο.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα