Ένταση τώρα στο Σύνταγμα: Χημικά και προσαγωγές στο πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο. Βίντεο

Ένταση τώρα στο Σύνταγμα: Χημικά και προσαγωγές στο πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο. Βίντεο

Χημικά και προσαγωγές είχαμε κατά τη διάρκεια της έντασης που σημειώθηκε στο στο πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο κατά του νομοσχεδίου του υπουργείου Παιδείας στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, το οποίο βρίσκεται σε εξέλιξη στο κέντρο της Αθήνας.

Οι συγκεντρωμένοι έφτασαν στη Βουλή, όπου τα πράγματα ξέφυγαν για λίγα λεπτά.

Το νομοσχέδιο, που ψηφίζεται σήμερα στο Κοινοβούλιο, επιφέρει αλλαγές στον τρόπο πρόσβασης στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, Ομάδες Προστασίας Πανεπιστημιακών Ιδρυμάτων (ΟΠΠΙ) και όριο φοίτησης στα ΑΕΙ, μεταξύ άλλων.

Παράλληλα, ΟΛΜΕ και ΔΟΕ έχουν προκηρύξει 3ωρες διευκολυντικές στάσεις εργασίας από τις 11:00 έως τις 14:00, η ΟΛΜΕ και τις 3 τελευταίες ώρες του πρωινού προγράμματος / 3 πρώτες του απογευματινού-ολοημέρου η ΔΟΕ, ενώ εξέδωσαν σχετικές ανακοινώσεις στήριξης.

Η αστυνομία που αρχικά παρακολουθούσε διακριτικά, όσο ο όγκος των διαδηλωτών πλησίαζε προς το Σύνταγμα, πύκνωνε τις δυνάμεις της με αποκορύφωμα όταν οι φοιτητές έφτασαν μπροστά στη Βουλή και επιχείρησαν να ανέβουνστο πλακόστρωτο δέχθηκαν χημικά και κρότου λάμψης με αποτέλεσμα να διαλυθούν όμως γρήγορα ανασυντάχτηκαν και επέστρεψαν.

Τα συνθήματα που ακούγονται καθ’ όλη τη διάρκεια της πορείας είναι: «Ούτε αστυνομία ούτε διαγραφές. Κάτω τα χέρια από τους φοιτητές». «Ακούστε το καλά τι λένε οι φοιτητές. Έξω η ασφάλεια απ'ολες τις σχολές». «Τα νομοσχέδια σας είναι μια απάτη. Όχι άλλα βάρη στων φοιτητών την πλάτη» και «Φασίστα σκουπίδι Χρυσοχοϊδη».

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

ΔΕΙΤΕ ΤΑ VIDEO

Δείτε ακόμα