Στο κόκκινο ξαναμπαίνει η Θεσσαλονίκη και η Πάτρα

Στο κόκκινο ξαναμπαίνει η Θεσσαλονίκη και η Πάτρα

Στο κόκκινο ξαναμπαίνει η Θεσσαλονίκη, σύμφωνα με πληροφορίες, ενώ στις επιβαρυμένες περιοχές μπαίνει και η Πάτρα.

Στη συμπρωτεύουσα αρκετοί είναι εκείνοι που βγήκαν στους δρόμους, καθώς και η καλοκαιρία ευνοεί τέτοιες δραστηριότητες. Οι πολίτες δεν πιστεύουν ότι η πόλη θα μπει στο κόκκινο, καθώς τηρούν πιστά και ευλαβικά τα μέτρα.

Στην Πάτρα, καθημερινά σημειώνεται μεγάλος αριθμός μολύνσεων, ενώ ανησυχία προκαλεί και η είδηση ότι δύο ακόμα παιδιά με κορωνοϊό μεταφέρθηκαν εσπευσμένα στο νοσοκομείο.

Πρόκειται για έναν 10χρονο μαθητή και ένα βρέφος 2 μηνών. Η κατάσταση της υγείας τους είναι καλή. Στη ΜΕΘ παραμένει ακόμα ο 9χρονος Μάριος που νοσεί από κορονοϊό.

Ένα βρέφος δύο μηνών διακομίζεται στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Πατρών, αφού διαγνώσθηκε θετικό στον κορονοϊό

Στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Πατρών διακομίζεται βρέφος δύο μηνών, που βρέθηκε θετικό στον κορονοϊό, εντείνοντας την ανησυχία των γιατρών με τα αυξανόμενα περιστατικά παιδιών που προσβάλλονται από Covid στην Αχαΐα. Νωρίτερα σήμερα, Παρασκευή 5 Φεβρουαρίου, ένας 10χρονος εισήχθη στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Πατρών, αφότου είχε λιποθυμικό επεισόδιο, υποβλήθηκε σε τεστ covid και βγήκε θετικό. 

Την ίδια ώρα, βελτιούμενη βαίνει η υγεία του 9χρονου που έχει προσβληθεί με κορονοϊό και νοσηλεύεται στη ΜΕΘ της κλινικής Παίδων του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου της Πάτρας ενώ, όπως αναφέρουν τα τοπικά ΜΜΕ, οι γιατροί εμφανίζονται συγκρατημένα αισιόδοξοι. «Είναι μια καλύτερη ημέρα. Φαίνεται πως ανταποκρίθηκε στην χθεσινή αύξηση των παραμέτρων και την πρηνή θέση. Να δούμε αν το επόμενο 24ωρο διατηρηθεί αυτή η σταθερότητα και βελτίωση και μήπως πάρουμε την καλή βόλτα και να έχουμε καλά νέα. Είναι ακόμα στην Εντατική και συνεχίζεται η αγωγή στον μη επεμβατικό αερισμό που αυτή είναι και η ενδεδειγμένη θεραπεία και η αγωγή του από χθες έχει ενισχυθεί με κάποια φάρμακα. Να σεβόμαστε αυτό τον ιό, αυτός πάντα παίζει το τελευταίο χαρτί. Είμαστε όλοι κοντά του χθες βράδυ, οι νοσηλευτές μας είναι εδώ», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Eντατικολόγος Ανδρέας Ηλιάδης, Διευθυντής ΕΣΥ και υπεύθυνος της ΜΕΘ Παίδων.

 

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

ΔΕΙΤΕ ΤΑ VIDEO

Δείτε ακόμα