Τσιόδρας: Ο ιός είναι εδώ θα μας πιέσει κι άλλο – Καμπανάκι για Αττική, πάρα πολλά τα ενεργά κρούσματα

Τσιόδρας: Ο ιός είναι εδώ θα μας πιέσει κι άλλο – Καμπανάκι  για Αττική, πάρα πολλά τα ενεργά κρούσματα

Στοιχεία και τα πλήρη δεδομένα για την εικόνα της πανδημίας στη χώρα έδωσε το μεσημέρι της Τετάρτης την Επιτροπή Θσμών και Διαφάνειας της Βουλής ο καθηγητής Λοιμωξιολογίας Σωτήρης Τσιόδρας.

Ο επικεφαλής της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Υγείας υπογράμμισε, ότι είναι πάρα πολλά τα ενεργά κρούσματα κι ότι δυστυχώς υπάρχει μεγάλη αύξηση στην Αθήνα. Η Αττική χρειάζεται ειδική προσοχή τόνισε χαρακτηριστικά ενώ εξέφρασε μεγάλη ανησυχία και για την Αχαΐα, αλλά και το Λασίθι.

Ειδικότερα για την Αττική είπε, ότι σημειώθηκε αύξηση κρουσμάτων κατά 81% στον βόρειο τομέα, 67% στον κεντρικό τομέα και 123% στη δυτική Αττική με μέσο όρο ηλικίας τους άνω των 40 ετών. Σύμφωνα με τα στοιχεία για τις εισαγωγές και τις νοσηλείες είπε ότι το 75% των νοσηλευομένων είναι άνω των 55 ετών.

Ο καθηγητής υπογράμμισε, ότι ο ιός ξεφεύγει από τα μέτρα και προσπαθεί να βρει τρόπο να παραμείνει λέγοντας επίσης ότι «ο ιός είναι εδώ και θα πιέσει κι άλλο». Επίσης, εξήγησε ότι είναι άλλο η μετάλλαξη και άλλο η παραλλαγή του ιού για την οποία ανέφερε ότι είναι συνδυασμός μεταλλάξεων.

Παραθέτοντας αναλυτικά στοιχεία για το σύνολο της επικράτειας είπε ότι η περιοχή της Ηπείρου εμφανίζει την καλύτερη εικόνα κι ευχήθηκε αυτό να παραμείνει ως έχει.

Οι πίνακες δείχνουν την μεγάλη αύξηση στην Αττική, η οποία σε πολλές περιοχές ξεπερνά το 100%.

Αυτή τη στιγμή στην Αττική υπάρχουν 3.791 ενεργά κρούσματα, τα οποία ο κ. Τσιόδρας χαρακτήρισε πάρα πολλά. 

Από αυτά ο κεντρικός τομέας Αθηνών έχει 1040 ενεργά κρούσματα.

Τα στοιχεία παρουσιάστηκαν στη Βουλή.

 

 

 

news

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα