Βίντεο ντοκουμέντο με τον 46χρονο πυροσβέστη λίγο πριν χαθεί στα ορμητικά νερά

Βίντεο ντοκουμέντο με τον 46χρονο πυροσβέστη λίγο πριν χαθεί στα ορμητικά νερά

Ο άτυχος πυροσβέστης μαζί με συνάδελφούς του είχαν πάρει σήμα για να σπεύσουν σε ένα νηπιαγωγείο όπου είχαν εγκλωβιστεί μικρά παιδιά.

Οι πυροσβέστες κρατούν με σκοινί το συνάδελφο τους που φτάνει στο σημείο που χάθηκε ο 46χρονος πυροσβέστης πατέρας τριών παιδιών στον Απαλό της Αλεξανδρούπολης. Κρατάει μία βέργα περίπου δύο μέτρων και έχει μαζί του μία φιάλη οξυγόνου.

Τον αναζητά μέσα στα λασπόνερα. Κινείται με προσοχή καθώς βλέπει πως το οδόστρωμα έχει υποχωρήσει και δίπλα του είναι ημιβυθισμένο το όχημα της Πυροσβεστικής.

Ξέρει πως κάθε λεπτό που περνάει είναι πολύτιμο. Βυθίζει τη βέργα και καταλαβαίνει πως υπάρχει φρεάτιο. Και τότε όλοι παγώνουν. Καταλαβαίνουν ότι ο 46χρονος πυροσβέστης έχει εξαφανιστεί μέσα στον αγωγό του φρεατίου. Παρά τις αγωνιώδης προσπάθειες τους, το εντοπίζουν νεκρό περίπου 100 μέτρα πιο κάτω. Εκεί, που καταλήγει το φρεάτιο.

«Δυστυχώς στην προσπάθεια του να διαφύγει ο οδηγός παρασύρθηκε από τα ορμητικά νερά και κατέληξε 100 μέτρα πιο κάτω στις εκβολές του καναλιού, στην περιοχή του αεροδρομίου» ανέφερε ο αντιπεριφερειάρχης Δημήτρης Πέτροβιτς.

«Την ώρα που πήγαιναν ήρθε ένα μεγάλο κύμα από το ρέμα δηλαδή ή μάλλον να το πω διαφορετικά ήταν χαμένος ο δρόμος και έπεσαν σε παρακείμενο χαντάκι που είχε δημιουργηθεί σαν ρέμα» σημείωσε ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Πυροσβεστών, συμπληρώνοντας πως «είναι ένα θλιβερό γεγονός εκφράζουμε τη βαθιά θλίψη και οδύνη για τον θάνατο ενός ακόμη συνάδελφου που χάθηκε εν ώρα υπηρεσίας».

Πήγαινε να σώσει μικρά παιδιά

Κάποια το όχημα της πυροσβεστικής βούλιαξε καθώς ο δρόμος υποχώρησε. Ήταν αδιέξοδο αλλά δεν υπήρχε καμία προειδοποίηση. Κανένα σήμα.

Ο 46χρονος κατέβηκε για να δει τι είχε συμβεί. Δεν μπορούσε να φανταστεί ότι υπήρχε ανοιχτό φρεάτιο. Και ξαφνικά έπεσε μέσα χωρίς κανείς να προλάβει να αντιδράσει. Οι στιγμές που ακολούθησαν συγκλονίζουν.

Αμέσως ξεκίνησε μια αγωνιώδη επιχείρηση εντοπισμού. Με προσεκτικές κινήσεις έψαχναν δίπλα στο πυροσβεστικό όχημα. Μια άλλη ομάδα πήγε εκεί που βγαίνει ο αγωγός, σε μια απόσταση 100 μέτρων. Και δυστυχώς τον εντόπισαν νεκρό, την ίδια ώρα που άλλοι πυροσβέστες έσωζαν από το νηπιαγωγείο τα μικρά παιδιά.

Τα έντονα καιρικά φαινόμενα προκάλεσαν σοβαρά προβλήματα σε αρκετές περιοχές του νομού Έβρου. Στην Αγνάντια οι αγροτικές καλλιέργειες μετατράπηκαν σε λίμνες και οι δρόμοι σε ποτάμια. Πολλά τα προβλήματα και στο οδικό δίκτυο του δήμου Σουφλίου, ενώ κλειστή παρέμεινε και εθνική οδός Αρδανίου – Ορμενίου στο ύψος του Προβατώνα.

Σε επιφυλακή ο Έβρος

Εξαιτίας των εντόνων καιρικών φαινομένων που επικρατούν στη Βουλγαρία αναμένεται αύξησης των ποταμών και αυτό προκαλεί ιδιαίτερη ανησυχία στις Αρχές.

Στην περιοχή έχει ήδη μεταβεί ο αρχηγός του Πυροσβεστικού σώματος Στέφανος Κολοκούρης.

Συλλυπητήρια από τον πολιτικό κόσμο για τον θάνατο του πυροσβέστη

Συλλυπητήρια για τον θάνατο του πυροσβέστη εν ώρα καθήκοντος εξέφρασε με μήνυμά του στο Τwitter o Κυριάκος Μητσοτάκης, τονίζοντας πως η Πολιτεία θα σταθεί στο πλευρό της οικογένειάς του.

 Από την πλευρά του, ο Αλέξης Τσίπρας δήλωσε συγκλονισμένος, προσθέτοντας για τον άτυχο πυροσβέστη:

Συλλυπητήρια μηνύματα ανήρτησαν μεταξύ άλλων και ο Νίκος Χαρδαλιάς, η Φώφη Γεννηματά, ο Χρήστος Ταραντίλης.

Τη βαθιά της θλίψη για τον άδικο χαμό του αρχιπυροσβέστη Ιωάννη Ζαφειρόπουλου στον Έβρο εξέφρασε η ΠτΔ Κατερίνα Σακελλαροπούλου. «Εκφράζω τη βαθιά μου θλίψη για τον άδικο χαμό του Αρχιπυροσβέστη Ιωάννη Ζαφειρόπουλου κατά την επιχείρηση διάσωσης μαθητών στον Απαλό Έβρου. Είναι μεγάλη η οφειλή της πατρίδας μας στους ήρωες της @pyrosvestiki. Θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους οικείους του», αναφέρει η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου, με ανάρτηση στο twitter.

με πληροφορίες από το mega.com

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα