Αρκουμανέας: Τα κρούσματα της Πέμπτης θα κρίνουν τις αποφάσεις για σχολεία και αγορά

Αρκουμανέας: Τα κρούσματα της Πέμπτης θα κρίνουν τις αποφάσεις για σχολεία και αγορά
Τα δεδομένα της Πέμπτης θα είναι είναι αυτά που θα κρίνουν τις εισηγήσεις της επιτροπής των λοιμωξιολόγων για τη λειτουργία των σχολείων και της αγοράς τόνισε ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ, Παναγιώτης Αρκουμανέας. «καθημερινά συνεδριάζουμε και αξιολογούμε τα στοιχεία. Χθες υπήρχε αύξηση και ιδιαίτερα στην Αττική, άρα θέλουμε και τα αποτελέσματα της Πέμπτης για να δούμε και τα μεταλλαγμένα στελέχη στη χώρα μας. Θα τα αξιολογήσουμε όλα, συνεχώς» ανέφερε.

Αναφερόμενος στα σχολεία είπε ότι «θα δούμε τα δεδομένα την Πέμπτη για να δούμε και τα στοιχεία για τα μεταλλαγμένα στελέχη. Θα τα αξιολογήσουμε και δούμε τα επόμενα βήματα».

«Περιμένουμε μια αύξηση στη μεταδοτικότητα καθώς ανοίξαμε και τα καταστήματα. Εμείς καθημερινά βλέπουμε τα δεδομένα και εξετάζουμε πως μπορούμε να επέμβουμε άμεσα» πρόσθεσε. Η αυξητική τάση των κρουσμάτων ειδικά σε περιοχές της Αττικής δημιουργεί ανησυχία στους λοιμωξιολόγους, οι οποίοι την Παρασκευή αναμένεται να συνεκτιμήσουν τα επιδημιολογικά δεδομένα, λίγο πριν το άνοιγμα γυμνασίων και λυκείων την Δευτέρα 1η Φεβρουαρίου. Όπως όλα δείχνουν η συνεδρίαση της Παρασκευής θα είναι μια μέρα κρίσιμων αποφάσεων.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα