Έναν νέο τρόπο επεξεργάζεται το υπουργείο Οικονομικών με τον οποίο θα αντικατασταθεί η συλλογή αποδείξεων. Σύμφωνα με δημοσιεύματα, όλες οι συναλαγγές των πολιτών θα καταγράφονται ηλεκτρονικά σε μία νέα κάρτα με bar code η οποία θα μοιάζει με πιστωτική.
Η φοροκάρτα θα περνάει απο το μηχάνημα των πιστωτικών καρτών μέσω του οποίου η τράπεζα θα ενημερώνεται για τη συναλλαγή και θα μεταβιβάζει τα στοιχεία στο ΚΕΠΥΟ, τα οποία θα μπαίνουν αυτομάτως στη φορολογική μας δήλωση. Η κάρτα, θα έχει τον ΑΦΜ του καταναλωτή και σε αυτήν θα εγγράφονται οι αποδείξεις, ώστε να μην απαιτείται η συλλογή τους.
Η χρήση της κάρτας σε πρώτη φάση θα είναι προαιρετική και οι πολίτες θα την προμηθεύονται από τις τράπεζες, ή από το υπουργείο Οικονομικών.
Σύμφωνα με τα σχέδια του υπουργείου, στα τέλη του 2011 η φοροκάρτα θα ενοποιηθεί με την κάρτα του πολίτη η οποία θα αντικαταστήσει τις ταυτότητες και η οποία θα περιέχει, μεταξύ πολλών άλλων, τον αριθμό ΑΦΜ, τον ΑΜΚΑ, τον αριθμό δημοτολογίου και τον αριθμό διαβατηρίου.
Έρχεται η φοροκάρτα για τις αποδείξεις
Διαβάστε ακόμα

Φωτιά στη Νότια Εύβοια: Εκκενώνονται οι οικισμοί Μεσοχώρια και Ραπταίοι
Οι πυροσβεστικές δυνάμεις της Εύβοιας βρίσκονται σε πλήρη κινητοποίηση καθώς...

Γαστούνη: Επικήρυξη 3.000 ευρώ για τον οδηγό που σκότωσε αδέσποτο σκύλο
Η θανάτωση ενός αδέσποτου σκύλου στη Γαστούνη Ηλείας έχει προκαλέσει...

Λουτράκι: Δαγκώματα από λαγοκέφαλο στέλνουν δύο λουόμενους στο νοσοκομείο
Ένα ανησυχητικό συμβάν έλαβε χώρα στο Λουτράκι, όταν δύο άτομα...

Υπόθεση Λεβεντάκη: Στον εισαγγελέα με αλεξίσφαιρο ο 43χρονος – Τα στοιχεία που τον καίνε
Σε κρίσιμη καμπή βρίσκεται η έρευνα για την εξαφάνιση της...