Εμβόλιο κορονοϊού: Πόσες δόσεις κατέληξαν στα σκουπίδια στην Ελλάδα

Εμβόλιο κορονοϊού: Πόσες δόσεις κατέληξαν στα σκουπίδια στην Ελλάδα

Απαντήσεις σχετικά με την πορεία των εμβολιασμών κατά του κορονοϊού στην Ελλάδα, έδωσε κατά τη σημερινή ενημέρωση ο Γενικός Γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας. Μεταξύ άλλων, ο Μάριος Θεμιστοκλέους αποκάλυψε ότι το ποσοστό των δόσεων των εμβολίων που χάθηκαν στην Ελλάδα είναι πολύ χαμηλό.

«έχουν χαθεί λιγότερες από 500 δόσεις μέχρι στιγμής και αυτό οφείλεται κυρίως στους εργαζόμενους των εμβολιαστικών κέντρων. Έχουμε αναπτύξει ένα μηχανισμό αναπλήρωσης, με στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων – τις πρώτες ημέρες ήταν υγειονομικοί που κάλυπταν τις αδιάθετες δόσεις – μπορέσαμε πολύ εύκολα το σύστημα να προσαρμοστεί από την 5η στην 6η δόση και είμαστε πάρα πολύ ευχαριστημένοι σε αυτό. Η μόνη χώρα που έχει ποσοστά αντίστοιχα με εμάς είναι ο Καναδάς» είπε χαρακτηριστικά επί του θέματος ο κ. Θεμιστοκλέους.

Την ίδια ώρα, δήλωσε ότι «η χώρα μας έχει επάρκεια από τις ειδικές σύριγγες οι οποίες απαιτούνται για να χρησιμοποιείται η 6η δόση και μάλιστα χρησιμοποιείται από όλα τα φιαλίδια αυτή τη στιγμή σε όλο το σύστημα Υγείας η 6η δόση».

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα