Bιασμός 11χρονης αθλήτριας: Συνελήφθη ο προπονητής - Βαρύτατες οι κατηγορίες

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στην υπόθεση του βιασμού αθλήτριας της ιστιοπλοΐας ηλικίας 11 ετών.

«Χειροπέδες» πέρασαν οι αστυνομικές αρχές στον προπονητή ο οποίος κατηγορείται για τον βιασμό της αθλήτριας ιστιοπλοΐας στην τρυφερή ηλικία των 11 ετών μετά από ένταλμα που εκδόθηκε σε βάρος του.

Ο προπονητής συνελήφθη στη Σάμο όπου κατοικούσε τα τελευταία χρόνια και τις επόμενες ώρες θα μεταφερθεί στην Αθήνα προκειμένου να οδηγηθεί ενώπιον του εισαγγελέα. Με κυνικό και προκλητικό τρόπο ο προπονητής μίλησε στο MEGA δείχνοντας ότι ούτε μια στιγμή δεν είχε μετανιώσει για όσα τον κατηγορούν.

Τρία κακουργήματα

Η κινητοποίηση των εισαγγελικών αρχών ήταν άμεση. Αμέσως, μετά την κατάθεση της Σοφίας Μπεκατώρου, υπό άκρα μυστικότητα, εξετάστηκαν από τον εισαγγελέα, η νεαρή αθλήτρια, 20 ετών σήμερα, και οι γονείς της.

Οι καταθέσεις τους έπαιξαν καταλυτικό ρόλο και άνοιξαν τον δρόμο για τη σύλληψη του προπονητή ο οποίος πλέον κατηγορείται για τρία κακουργήματα:

  • Βιασμό κατ΄εξακολούθηση
  • Αποπλάνηση κατ΄εξακολούθηση
  • Κατάχρηση σε ασέλγεια

 Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ.

Συνελήφθη σήμερα (24-01-2021) σε νησί του Βορείου Αιγαίου, από την οικεία Υποδιεύθυνση Ασφάλειας, ημεδαπός, με ένταλμα σύλληψης του Ανακριτή Αθηνών για αδικήματα που κατηγορείται ότι διέπραξε σε βάρος ανήλικης το χρονικό διάστημα 2010-2013.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί αρμοδίως.

Η συνέντευξη που σόκαρε

Ο πρώην προπονητής της αθλήτριας που βίωσε τον εφιάλτη στα χέρια του, δε δίστασε να πει ότι είχαν δεσμό με την 11χρονη τότε αθλήτρια και όλα έγιναν με την θέλησή της.

Η μαρτυρία της νεαρής αθλήτριας όμως ήταν αποκαλυπτική.

Αλλαγή στο χρόνο παραγραφής

Μετά τις αποκαλύψεις των αθλητριών που έχουν σοκάρει το Πανελλήνιο, το υπουργείο Δικαιοσύνης επεξεργάζεται αλλαγές στον Ποινικό Κώδικα προκειμένου να επιμηκυνθεί ο χρόνος παραγραφής των αδικημάτων που σχετίζονται με τη σεξουαλική κακοποίηση ανήλικων θυμάτων.

Με την προωθούμενη ρύθμιση, η οποία δε θα έχει αναδρομική ισχύ, ο χρόνος παραγραφής του αδικήματος θα αρχίζει από την ενηλικίωση του θύματος.

 

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα