Πώς θα ανοίξουν γυμνάσια και λύκεια; Τα σχέδια της κυβέρνησης

Πώς θα ανοίξουν γυμνάσια και λύκεια; Τα σχέδια της κυβέρνησης

Το κυλιόμενο σχέδιο – ή αλλιώς βλέποντας και κάνοντας -εφαρμόζει η κυβέρνηση, καθώς όπως ανέφερε χθες ο πρωθυπουργός από το βήμα της Βουλής τα επιδημιολογικά δεδομένα των τελευταίων επτά ημερών θα καθορίζουν τις επόμενες κινήσεις της κυβέρνηση.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ξεκαθάρισε παράλληλα ότι προτεραιότητα της κυβέρνησης δεν είναι να ανοίξουν τα χιονοδρομικά κέντρα για τα οποία δίνει πραγματικό αγώνα ο Αδωνις Γεωργιάδης αλλά τα γυμνάσια και τα Λύκεια.

Εν τω μεταξύ αύριο συνεδριάζει για μια ακόμη φορά η Επιτροπή των Εμπειρογνωμόνων η οποία θα δώσει την εισήγηση της για τα επόμενα βήματα που πρέπει να ακολουθήσει η κυβέρνηση για την ολοκληρωτική επανεκκίνηση της οικονομίας. Καθηγητές και λοιμωξιολόγοι διατηρούν πάντως τις επιφυλάξεις τους καθώς όπως λένε ο αριθμός των τεστ που γίνονται με το άνοιγμα του λιανεμπορίου δεν είναι επαρκής ενώ οι εμβολιασμοί πηγαίνουν με ιδιαίτερα αργούς ρυθμούς.

Όλα δείχνουν λοιπόν ότι σήμερα Παρασκευή μπορεί να μην υπάρξουν θεαματικές εξελίξεις παρά μόνο κάποιες αποφάσεις για επιμέρους θέματα(ψάρεμα , κυνήγι).

Πάντως αν δεν αλλάξει κάτι προς το χειρότερο οι πληροφορίες λένε ότι την 1η Φεβρουαρίου θα ανοίξουν τα Γυμνάσια και τα Λύκεια παρά το γεγονός ότι το υπουργείο Ανάπτυξης πιέζει να ανοίξουν τα χιονοδρομικά τα οποία αλλιώς θα χάσουν την σεζόν. Να θυμίσουμε πάντως ότι στην προηγούμενη συνεδρίαση της αρμόδιας επιτροπής ο εκπρόσωπος του Υπουργείου Ανάπτυξης είχε τονίσει ότι εάν χρειαστεί να κλείσει κάτι το επόμενο διάστηκα αυτό θα είναι τα σχολεία και όχι το λιανεμπόριο , δείχνοντας με αυτό τον τρόπο ότι η κυβέρνηση έχει κάνει την επιλογή της ανάμεσα στην οικονομία και την Παιδεία.

Σε ότι αφορά τα πρακτορεία ΟΠΑΠ, στα οποία εργάζονται περίπου 20.000 άτομα και για τα οποία πολλοί κυβερνητικοί παράγοντες έχουν πιέσει για να ανοίξουν, οι πληροφορίες λένε ότι οι λοιμωξιολόγοι, εμφανίζονται επιφυλακτικοί, καθώς, όπως λένε σε αυτούς τους χώρους συχνάζουν πολίτες μεγάλης ηλικίας οι οποίοι άθελα τους μπορούν να συμβάλλουν στην υπερδιασπορα του ιού.

ΠΗΝΕΛΟΠΗ ΝAΣΣΟΥ

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα