Αλλάζει ο καιρός: Πού θα χιονίσει, πού θα υπάρξει βελτίωση

Αλλάζει ο καιρός: Πού θα χιονίσει, πού θα υπάρξει βελτίωση

Βροχές ή χιονόνερο και σποραδικές καταιγίδες, κυρίως στις Κυκλάδες και στην Κρήτη, καθώς επίσης χιονοπτώσεις στα ορεινά και ημιορεινά της χώρας, θα σημειωθούν την Τρίτη.

Βελτιωμένος θα είναι ο καιρός, με άνοδο της θερμοκρασίας, στην υπόλοιπη χώρα. Περιορισμένη ορατότητα, ομίχλες και ισχυρός παγετός θα σημειωθούν τη νύχτα της Δευτέρας και νωρίς αύριο το πρωί στα ηπειρωτικά.

Πιο αναλυτικά, την Τρίτη 19 Ιανουαρίου, στις Σποράδες, στην Εύβοια και κυρίως στις Κυκλάδες και στην Κρήτη θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές ή χιονόνερο, ενώ χιονοπτώσεις αναμένονται στα ορεινά και ημιορεινά. Σποραδικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν στις Κυκλάδες και κυρίως στην Κρήτη,

Τα φαινόμενα μέχρι το βράδυ θα περιοριστούν στην Κρήτη. Βελτιωμένος καιρός θα επικρατήσει στην υπόλοιπη χώρα. Τις νυκτερινές και πρώτες πρωινές ώρες, η ορατότητα στα ηπειρωτικά θα είναι περιορισμένη και θα σχηματιστούν ομίχλες, ενώ παράλληλα θα εκδηλωθεί τοπικά ισχυρός παγετός ιδιαίτερα στη Δυτική Μακεδονία, όπου τοπικά θα είναι ολικός.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στη Δυτική Μακεδονία από -16 έως -2 βαθμούς, στην υπόλοιπη Βόρεια Ελλάδα από -9 έως 5, στην Ήπειρο και στη Θεσσαλία από -7 έως 7 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από -5 έως 9, στα νησιά του Ιονίου από -1 έως 9 βαθμούς, στα νησιά του Βόρειου και Βορειοανατολικού Αιγαίου από -1 έως 6 βαθμούς και στα υπόλοιπα νησιωτικά τμήματα του Αιγαίου και στην Κρήτη από 2 έως 10 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι θα πνέουν γενικά από βορειοδυτικές διευθύνσεις με εντάσεις έως 6 μποφόρ και στο Νότιο Αιγαίο τοπικά 7 μποφόρ.

Στην Αττική αναμένονται λίγες νεφώσεις, πυκνότερες στα βόρεια και ανατολικά του νομού. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί με εντάσεις 3-5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 1 έως 7 βαθμούς, αλλά στα βόρεια θα διατηρηθεί 3-4 βαθμούς χαμηλότερα.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται αραιές νεφώσεις και περιορισμένη τοπικά ορατότητα τις νυκτερινές και πρώτες πρωινές ώρες. Η θερμοκρασία στο κέντρο της πόλης θα κυμανθεί από -3 έως 4 βαθμούς, αλλά περιφερειακά της πόλης οι ελάχιστες θα είναι 5-6 βαθμούς χαμηλότερες. 

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα