Ο Κακλαμανάκης στηρίζει Μπεκατώρου: Ομερτά και βία μέσα στην Ομοσπονδία Ιστιοπλοΐας - Απειλούσαν παιδιά...

Ο Κακλαμανάκης στηρίζει Μπεκατώρου: Ομερτά και βία μέσα στην Ομοσπονδία Ιστιοπλοΐας - Απειλούσαν παιδιά...

Την απόλυτη στήριξή του στη Σοφία Μπεκατώρου εξέφρασε ο ολυμπιονίκης Νίκος Κακλαμανάκης, μιλώντας στην εκπομπή «Έλα Χαμογέλα» του OPEN TV, δηλώνοντας: «Από τα 19 μου έλεγα ότι η Ομοσπονδία είναι κράτος εν κράτει», ενώ τόνισε πως «πρέπει να μπει ένα τέλος στην ομερτά». 

"Τη Σοφία την Μπεκατώρου τη γνωρίζω πάρα πολλά χρόνια, δεν είναι απλά μια κορυφαία αθλήτρια που τολμά και νικά στο νερό. Αποδεικνύει ότι μπορεί και στη θάλασσα να είναι κορυφαία γιατί τολμά να λέει την αλήθεια της. Η οποία αλήθεια δυστυχώς για εμένα μετά τα όσα είχα πει στη Βουλή, όπου ήλπιζα ότι θα ήταν απλά αρχή και για τη Σοφία αλλά και για άλλους αθλητές να μιλήσουν για τι συμβαίνει στην Ελληνική Ιστιοπλοϊκή Ομοσπονδία, δυστυχώς δικαιώνομαι" τόνισε ο Ολυμπιονίκης Ιστιοπλοΐας Νίκος Κακλαμανάκης στην εκπομπή του Open TV, Έλα Χαμογέλα" αναφορικά με τις καταγγελίες της Σοφίας Μπεκατώρου.

Σοφία Μπεκατώρου: Νέα παραίτηση στην Ομοσπονδία Ιστιοπλοΐας μετά την καταγγελία της

Ο χρυσός ολυμπιονίκης δήλωσε την αμέριστη συμπαράστασή του στη Σοφία Μπεκατώρου, αναφέροντας πως δεν είναι μόνο σπουδαία αθλήτρια αλλά και άνθρωπος και πως τα όσα κατήγγειλε έρχονται να προστεθούν σε όσα ο ίδιος είχε κάνει γνωστά από χρόνια για τον τρόπο με τον οποίο λειτουργεί η Ιστιοπλοϊκή Ομοσπονδία. Ο Νίκος Κακλαμανάκης κατήγγειλε πως παράγοντες της ομοσπονδίας «απειλούσαν παιδιά για να μην μιλήσουν». Αναφορικά με το εάν είχαν έρθει σε γνώση του άλλα τέτοια περιστατικά κακοποίησης, ο ολυμπιονίκης απάντησε: «Είχα ακούσει διάφορα πράγματα δεξιά και αριστερά...». 

"Από τα 19 λέω πως η Ομοσπονδία η συγκεκριμένη είναι κράτος εν κράτει. Τριάντα τρία χρόνια μετά, αφού με έχει καλέσει η πατρίδα μου, και συγκεκριμένα ο υφυπουργός Αθλητισμού κ. Αυγενάκης στη Βουλή να μιλήσω αλλά και καταγγέλλει η Μπεκατώρου όσα σοβαρά έχει καταγγείλει, καταλαβαίνουμε πόσο μεγάλο το πρόβλημα, εγώ αυτό που θα ήθελα να πω είναι ότι εμείς οι αθλητές λέμε ένα "όχι", "όχι" στην κατάχρηση εξουσίας, "όχι" στη χρήση βίας και κυρίως "όχι" στην κουλτούρα του βιασμού της σιωπής...Αυτή η ομερτά, η τόσο επικίνδυνη ομερτά. Έχει πολλή ομερτά και βία μέσα στο ΔΣ της ΕΙΟ... Δεν φθάνει να μην αδικούμε, οφείλουμε να μην αφήνουμε άλλους να αδικούν. Αυτή είναι η πραγματική έννοια της Δικαιοσύνης για εμένα. Λυπάμαι για όλη αυτήν την εξέλιξη αλλά πρέπει στο τόσο σκοτάδι που έχουμε βιώσει τόσα χρόνια να απαντήσουμε με φως. Και φως μεγαλύτερο από την αλήθεια και τη δική μας βιωματική εμπειρία δεν υπάρχει" επεσήμανε ο Ολυμπιονίκης που εξέφρασε την αμέριστη συμπαράστασή του στην επίσης Ολυμπιονίκη Σοφία Μπεκατώρου.

Παράλληλα, ο Νίκος Κακλαμανάκης ανέφερε σχετικά με το αν είχε υποπέσει στην αντίληψή του αντίστοιχο σκηνικό σημείωσε: "Είχα ακούσει δεξιά και αριστερά κάποια πράγματα, όχι, όμως, τόσο συγκεκριμένα. Όμως, ο μεγαλύτερος βιασμός που γίνεται, δεν είναι του σώματος αλλά της ψυχής και πολλά παιδιά τους έχουν δολοφονήσει το όνειρό τους γιατί απλά τα έχουν δυσκολέψει σε τέτοιο βαθμό, τα έχουν απειλήσει, ώστε να μην μπορούν να συνεχίσουν" υπογράμμισε.

Ξέσπασε ο πρώην σύζυγός της Σοφίας Μπεκατώρου – Δεν γνώριζε τίποτα

Νίκη Μπακογιάννη: Δέχθηκα και εγώ ανήθικη πρόταση από παράγοντα του ΣΕΓΑΣ

Πρόεδρος Ομοσπονδίας: Μπράβο της που μίλησε, θα είμαστε κοντά της στο εξής

Την ίδια ώρα, στην εκπομπή «Έλα Χαμογέλα», μίλησε και ο πρόεδρος της Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας, Αντώνης Δημητρακόπουλος, δηλώνοντας για ακόμη μία φορά πως δεν ήταν σε γνώση του όσα κατήγγειλε η Σοφία Μπεκατώρου. 

Ο κ. Δημητρακόπουλος σημείωσε πως η δεύτερη ανακοίνωση της Ομοσπονδίας ήρθε σε συνέχεια της πρώτης, στην οποία ανέφεραν πως μόλις γνωστοποιηθεί το όνομα του φερόμενου ως δράστη της κακοποίησης της Σοφίας Μπεκατώρου, η Ομοσπονδία θα πράξει τα δέοντα. Αναφορικά με τη δυσαρέσκεια που προκάλεσε η πρώτη ανακοίνωση σε μεγάλη μερίδα του κόσμου, ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας είπε πως δεν είχαν καμία πρόθεση να υποτιμήσουν το γεγονός. Παράλληλα, τόνισε ότι μόλις γνωστοποιήθηκε το όνομα του φερόμενου ως δράστη, η Ομοσπονδία «άμεσα ζήτησε και έλαβε την παραίτησή του». 

«Δηλώσαμε συγκλονισμένοι... Έχω κόρη στην ηλικία της Σοφίας, είναι αθλήτρια και συμμετείχε σε αποστολές. Είμαι ιδιαίτερα συγκλονισμένος. Τώρα, δεν είχαμε καμία ένδειξη, καμία καταγγελία, κανέναν ψίθυρο ότι μπορεί να συμβαίνουν αυτά στην Ομοσπονδία», ανέφερε χαρακτηριστικά. 

Κακοποίηση Σοφίας Μπεκατώρου: Χιονοστιβάδα αποκαλύψεων - Ανοίγουν στόματα

ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO