Δεύτερες σκέψεις για το άνοιγμα των καταστημάτων στην Αθήνα - Πού θα παραμείνουν κλειστά από 18/1

Δεύτερες σκέψεις για το άνοιγμα των καταστημάτων στην Αθήνα - Πού θα παραμείνουν κλειστά από 18/1

Πόσο σίγουροι είμαστε ότι θα ανοίξουν τα καταστήματα στις 18/1 στο κέντρο της Αθήνας; Οι περιοχές στο «κόκκινο» και ο προβληματισμός των ειδικών.

Όλες οι πληροφορίες δείχνουν ότι τελικά τα καταστήματα θα ανοίξουν στις 18/1. Τουλάχιστον στις περισσότερες περιφέρειες της χώρας καθώς και το επιδημιολογικό φορτίο έχει πέσει αρκετά και είναι πλέον «βαμμένες» στο πράσινο.

Τι γίνεται όμως με όσες περιφέρειες και δήμους παραμένουν στο κόκκινο; Πόσο σίγουροι είμαστε ότι θα ανοίξουν τα καταστήματα;

Ο φόβος να ξεφύγει η κατάσταση είναι δεδομένος και η αρμόδια Επιτροπή των Λοιμωξιολόγων θα εισηγηθεί αύριο την τελική της πρόταση προς την κυβέρνηση με τον προβληματισμό να παραμένει έντονος τόσο για το κέντρο της Αθήνας όσο και για τις περιοχές που διατηρούν αυξημένο ιικό φορτίο όπως η Δυτική Αττική, η Βοιωτία, η Λέσβος, η Κάλυμνος, η Ροδόπη, η Αργολίδα και η Χαλκιδική.

Σύμφωνα με πηγές τoυ iEidiseis, η τάση που υπάρχει σήμερα και αναμένεται να μην αλλάξει αύριο κατά την συνεδρίαση είναι ότι σε όσες περιοχές εφαρμόζεται σκληρό lockdown τα καταστήματα να παραμείνουν κλειστά.

Σε βάθος χρόνου και όσο τα πράγματα πάνε προς το καλύτερο τότε ανα περιοχή θα αποφασίζονται νέα μέτρα ελάφρυνσης και άνοιγμα των καταστημάτων.

Ο δύσκολος γρίφος ωστόσο είναι οι περιπτώσεις τύπου Αθήνας και του κεντρικού τομέα που περιλαμβάνει τους δήμους Αθηναίων, Βύρωνος, Γαλατσίου, Δάφνης-Υμηττού, Ζωγράφου, Ηλιουπόλεως, Καισαριανής, Νέας Φιλαδέλφειας - Νέας Χαλκηδόνας.

Σε αυτές τα δεδομένα δεν είναι καλά και το ιικό φορτίο αν και παρουσιάζει μια σταθεροποίηση είναι υψηλό και όλοι τρέμουν να μην ξεφύγει η κατάσταση.

Μόνο τις τελευταίες έξι ημέρες σε αυτές τις περιοχές έχουν εντοπιστεί 403 κρούσματα τα οποία κυμαίνονται από 48 έως 106!  

Πώς μπορείς, όμως, να εφαρμόσεις το μέτρο αγορών μόνο στο δήμο που διαμένει ένας πελάτης -κάτι που ήδη εξετάζει το υπουργείο Ανάπτυξης- και πως εξασφαλίζεται ότι ένας κάτοικος, μίας «κόκκινης» περιοχής, δεν θα μπορεί να μεταβεί σε μια «πράσινη». Μέσω ειδικής πλατφόρμας;

Όλα αυτά αναμένεται με όλες τις λεπτομέρειες να εξεταστούν από την Επιτροπή και όπως έλεγε μέλος της στο iEidiseis, μόνο με αυστηρή τήρηση των μέτρων προστασίας από τον κάθε έναν από εμάς δεν θα μπούμε σε νέες περιπέτειες.

Οι δεύτερες σκέψεις, λοιπόν, φαίνεται πως απλά θα καταγραφούν και τα καταστήματα θα ανοίξουν σε όλες τις περιοχές εκτός από αυτές που είναι σε σκληρό lockdown.  

Εν αναμονή, λοιπόν, της εισήγησης της Επιτροπής των Ειδικών οι καταστηματάρχες και του Κεντρικού Τομέα της Αθήνας ετοιμάζουν τα καταστήματά τους για να υποδεχθούν τους πελάτες τους είτε μέσω click away είτε μέσω click in shop.

https://www.ieidiseis.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα