Με παιδιάτρους οι εμβολιασμοί υπερηλίκων σε νοσοκομεία παίδων;

Με παιδιάτρους οι εμβολιασμοί υπερηλίκων σε νοσοκομεία παίδων;

Με πολλούς τρόπους η κυβέρνηση και το υπουργείο Υγείας προσπαθούν να ολοκληρώσουν τους εμβολιασμούς των υπερηλίκων προκειμένου να πιάσουν  ταπλάνα που έχουν εξαγγείλει

Το πιο ευτράπελο είναι ότι πως στήνουν εμβολιαστικά κέντρα υπερηλίκων ακόμα και μέσα στα νοσοκομεία… παίδων! Ειρωνεία;

Σύμφωνα με καταγγελίες τις οποίες δημοσιοποίησε ο Π. Παπανικολάου, γενικός γραμματέας της ΟΕΝΓΕ, μέσω twitter, έκπληκτοι οι γιατροί του νοσοκομείου παίδων «αγλαΐα Κυριακού» έμαθαν πριν λίγο πως τις προσεχείς μέρες στο νοσοκομείο θα λειτουργήσει εμβολιαστικό κέντρο υπερηλίκων που θα τους εμβολιάζουν ... οι παιδίατροι του νοσοκομείου!

Όμως δεν είναι το μόνο παιδιατρικό νοσοκομείο που επιστρατεύει ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας για τον εμβολιασμό ηλικιωμένων. Καθώς και στο νοσοκομείο Παίδων Πεντέλης έμαθαν οι γιατροί τελείως τυχαία σήμερα από ανθρώπους που τους κλείστηκε ραντεβού, πως στο νοσοκομείο θα λειτουργήσει εμβολιαστικό κέντρο υπερηλίκων. Μέχρι τότε δεν είχαν καν ενημερωθεί!

Πληθαίνουν δε οι καταγγελίες γιατρών νοσοκομείων της Αθήνας, του Πειραιά και της Θεσσαλονίκης ότι κλείνονται ραντεβού ηλικιωμένων για εμβολιασμούς σε νοσοκομεία όπου ακόμα οι εργαζόμενοι υγειονομικοί δεν έχουν καμία ενημέρωση και δεν έχει γίνει καμία απολύτως σχετική προετοιμασία.

Σε όλα τα παραπάνω, αξίζει να θυμίσουμε και τις απίστευτες ανεπάρκειες του όλου συστήματος, που έφερε στο προσκήνιο η εγκαινίαση της πλατφόρμας emvolio.gov.gr . Διάφορα… παρατράγουδα προέκυψαν στην πράξη όσον αφορά στο πού καλούνται να εμβολιαστούν υπέργηροι συνάνθρωποί μας άνω των 85 ετών. Αίσθηση αλλά και μειδίαμα προκάλεσε, για παράδειγμα καταγγελία ότι ζευγάρι ηλικιωμένων από την Αριδαία Πέλλας έλαβαν sms που τους καλούσε να μεταβούν στις 18 Ιανουαρίου 2020 και ώρα 10 π.μ. στο Γενικό Νοσοκομείο… Καρπάθου, προκειμένου να… εμβολιαστούν κατά του κορονοϊού!

διαβάστε αναλυτικά στο topontiki.gr

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα