Κορονοϊός: Κινητικότητα και συγχρωτισμός κοκκινίζουν άλλη μία περιοχή στην Αττική

Κορονοϊός: Κινητικότητα και συγχρωτισμός κοκκινίζουν άλλη μία περιοχή στην Αττική
Μετά τον Ασπρόπυργο, το Ίλιον, το Περιστέρι, το Κερατσίνι και το Μενίδι, ανησυχία προκαλεί στις Αρχές και η περίπτωση του Ζεφυρίου

Η αυξημένη κινητικότητα και ο συγχρωτισμός που παρατηρούνται στο Ζεφύρι φαίνεται πως «κοκκινίζουν» επιδημιολογικά την περιοχή, με αποτέλεσμα και αυτό να μπαίνει στο μικροσκόπιο των Αρχών για την αυστηροποίηση των μέτρων του κορονοϊού. 

Όπως δήλωσε στον ΣΚΑΪ ο εκπρόσωπος Τύπου της ΕΛ.ΑΣ., μετά τον Ασπρόπυργο, το Ίλιον, το Περιστέρι, το Κερατσίνι και το Μενίδι, ανησυχία προκαλεί στις Αρχές και η περίπτωση του Ζεφυρίου. Έτσι, σε εφαρμογή μπαίνει νέο επιχειρησιακό σχέδιο με στοχευμένους ελέγχους στις «κόκκινες» περιοχές. Συγκεκριμένα, από τα 34 συνολικά αστυνομικά μπλόκα που βρίσκονται καθημερινά στην Αττική, 20 θα έχουν, όπως φαίνεται, μια στόχευση στις συγκεκριμένες επιβαρυμένες περιοχές.

Αυτό περιλαμβάνει, περιμετρικές «αποστειρώσεις» κεντρικών οδών οι οποίες θα κυκλωθούν με τουλάχιστον 5 ή 6 μπλόκα που θα ελέγχουν τις αιτίες μετακινήσεις, έλεγχο για αυστηρή τήρηση της απαγόρευσης κυκλοφορίας το διάστημα 21:00 - 05:00, και απομάκρυνση πολιτών από πλατείες και δημόσιους χώρους.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα