Τι δηλώνουν Έλληνες που επέστρεψαν από το Ντουμπάι

Τι δηλώνουν Έλληνες που επέστρεψαν από το Ντουμπάι

Στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» της Αθήνας κατέφθασαν την Κυριακή ταξιδιώτες από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, με κλιμάκια του ΕΟΔΥ να βρίσκονται επί τόπου για τη διενέργεια rapid tests σε όσους επιστρέφουν στη χώρα.

«Δεν υπήρχε κάτι πολύ σοβαρό, ήταν πολύ χαλαρά, όλα τα μαγαζιά ήταν ανοιχτά» δήλωσε στην κάμερα του MEGA νεαρή επιβάτης. «Ο κόσμος κυκλοφορούσε ελεύθερα στο Ντουμπάι. Φορούσε μια μάσκα, τα μαγαζιά ήταν όλα ανοιχτά και κυκλοφορούσε μια χαρά ελεύθερα», πρόσθεσε άλλος επιβάτης. «Στην επιστροφή έπρεπε να κάνουμε πάλι PCR έλεγχο για covid, 72 ώρες πριν. Και αφού κατεβούμε ήταν πολύ σοβαρή και η ελληνική πλευρά, διότι έλεγξε όλο το αεροπλάνο», δήλωσε ένας τρίτος.

Η πρωτοχρονιά Ελλήνων celebrities στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και η προώθηση σχετικών φωτογραφικών στα social media προκάλεσε αλγεινή εντύπωση σε πολλούς συμπολίτες μας που επί δύο μήνες περιορίζουν τις μετακινήσεις τους σε αποστάσεις γύρω από το σπίτι ή μέχρι την εργασία τους.

Η έξοδος από τη χώρα μας προς τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα δεν απαγορεύεται, ωστόσο είναι υποχρεωτικός ο έλεγχος μέσω rapid test σε όσους επιστρέφουν στην Ελλάδα. Παράλληλα, εξακολουθεί να ισχύει η υποχρέωση όλων των ταξιδιωτών από το εξωτερικό να έχουν αρνητικό μοριακό τεστ 72 ωρών και να συμπληρώνουν υποχρεωτικά την φόρμα PLF προκειμένου να εισέλθουν στην ελληνική Επικράτεια.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα