Απαγόρευση κυκλοφορίας: Καμία αλλαγή στο ωράριο τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά

Απαγόρευση κυκλοφορίας: Καμία αλλαγή στο ωράριο τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά

Ο Στέλιος Πέτσας απέκλεισε, για άλλη μια φορά, την πιθανότητα αλλαγής στο ωράριο κυκλοφορίας εν όψει Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς.   

Θα παραμείνουμε αυστηρά σε αυτό το ωράριο κυκλοφορίας εν όψει των Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς, ενώ δεν υπάρχει περίπτωση χαλάρωσης μέτρων.

Αντιθέτως, ενδεχομένως να υπάρχει περίπτωση σκλήρυνσης μέτρων σε τοπικό επίπεδο τύπου Δ. Αττικής - Κοζάνης, τόνισε μεταξύ άλλων ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ. 

«Έχει μεγάλη σημασία σε τοπικό επίπεδο να παρεμβαίνουμε γρήγορα και να ελέγχουμε πιθανές εστίες διασποράς για να μην ξεφύγουν από τον έλεγχο», σημείωσε, ενώ, για τις περιοχές που θεωρούνται «πορτοκαλί» και «κοκκινες», υπογράμμισε πως «όταν χτυπάνε τετοια καμπανάκια κινδύνου πρέπει να τα λαμβάνουμε υπόψη και να παρεμβαίνουμε έγκαιρα. Εάν χρειαστεί θα το κάνουμε και σε άλλες περιοχές. Μακάρι να μην χρειαστεί».

Όσον αφορά στις γιορτές διεμήνυσε πως δεν θα αλλάξει κάτι στο ωράριο μετακίνησης και πρόσθεσε πως, «καλό θα είναι να είμαστε σε κλειστό κύκλο και «να είναι τα ίδια πρόσωπα στο τραπέζι. Να μην ανοίγουμε τις επαφές μας».

Σύμφωνα με τον ίδιο, μέχρι τον Φεβρουάριο - Mάρτιο θα έχει εμβολιαστεί ένα μεγάλο ποσοστό των ευάλωτων συμπολιτών μας και κάλεσε τους πολίτες να κλείσουν ραντεβού για το εμβόλιο.

Όπως επεσήμανε, πολύ σημαντικό μέτρο είναι και αυτό που ανακοινώθηκε χθες για δωρεάν μαζικά γρήγορα τεστ για τον κορονοϊό.

Εξήγησε, τέλος, πως μέσω της πλατφόρμας testing.gov.gr, οι πολίτες μπορούν να δηλώνουν ενδιαφέρον να υποβληθούν σε τεστ, στα 386 σημεία ελέγχου που έχουν καθοριστεί. Η πλατφόρμα θα ανοίξει τη Δευτέρα

https://www.ieidiseis.gr

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα