Συναγερμός εν πλω: Κρούσματα κορονοϊού σε κρουαζιέρα με 300 επιβάτες

Συναγερμός εν πλω: Κρούσματα κορονοϊού σε κρουαζιέρα με 300 επιβάτες

Περισσότερα από 300 άτομα είναι εγκλωβισμένα στο κρουαζιερόπλοιο, αφού έξι μέλη του πληρώματος βρέθηκαν θετικά στον κορονοϊό.

Το κρουαζιερόπλοιο της εταιρίας Stena Line ferry θα ξεκινούσε το ταξίδι του χτες το βράδυ, από το Λίβερπουλ προς το Μπέλφαστ της Βόρειας Ιρλανδίας, όμως η κρουαζιέρα διακόπηκε πριν καν αρχίσει, όταν έξι άτομα από το πλήρωμα βρέθηκαν θετικά στον κορονοϊό.

Προς το παρόν, το πλοίο έχει εγκλωβιστεί στο λιμάνι και τα επιβεβαιωμένα κρούσματα, καθώς και 15 ακόμη άτομα που ήρθαν σε επαφή με αυτά, θα πρέπει να παραμείνουν σε καραντίνα στις καμπίνες τους.

«Αυτή τη στιγμή βρίσκονται στο πλοίο 322 επιβάτες και 53 εργαζόμενοι. Οι έξι άνθρωποι που βγήκαν θετικοί στον κορονοϊό λαμβάνουν όλη την φροντίδα που χρειάζονται και είναι καλά, παρουσιάζοντας ήπια συμπτώματα. Ακόμη, 15 άτομα που είχαν έρθει σε επαφή με τους φορείς έχουν εντοπιστεί και βρίσκονται αυτή τη στιγμή σε καραντίνα», δήλωσε σχετικά εκπρόσωπος της εταιρίας στην Mail Online.

Σύμφωνα με το BBC, οι επιβάτες αγωνιούν για τις επόμενες εξελίξεις και περιμένουν με ανυπομονησία για νέες ανακοινώσεις.

Όπως είπε ένας από τους επιβάτες, «αρκετοί από εμάς είμαστε ενοχλημένοι και ανήσυχοι λόγω της τροπής που έχουν πάρει τα πράγματα».

Ήδη από την αρχή της πανδημίας, τα πλοία είχαν βρεθεί στο επίκεντρο των ανησυχιών σχετικά με τον κορονοϊό, καθώς δεν ήταν λίγες οι φορές που εκατοντάδες άνθρωποι εγκλωβίστηκαν μέσα σε ένα πλοίο για μήνες.

 

 

ieidiseis

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα