Συγκινητική αλληλεγγύη στη Θεσσαλονίκη: Όλη η Ελλάδα μια γροθιά

Συγκινητική αλληλεγγύη στη Θεσσαλονίκη: Όλη η Ελλάδα μια γροθιά

Μετά τις 10 νοσηλεύτριες ΜΕΘ από την Κρήτη που ήδη εργάζονται στο Ιπποκράτειο της Θεσσαλονίκης και τις τρεις από τα Ιωάννινα, συνάδελφοί τους από την Κέρκυρα, την Κομοτηνή αλλά και από το Άργος έχουν ήδη ξεκινήσει το ταξίδι για να βοηθήσουν τους συναδέλφους τους στην Θεσσαλονίκη που εργάζονται σε συνθήκες πολέμου.

 Τρεις νοσηλευτές από την Κέρκυρα μεταβαίνουν εθελοντικά στο ΑΧΕΠΑ

Ακολουθώντας το παράδειγμα των συναδέλφων τους από την Κρήτη και τα Γιάννενα, τρεις νοσηλευτές από την Κέρκυρα εκδήλωσαν την εθελοντική τους προσφορά στη διοίκηση του Γενικού Νοσοκομείου Κέρκυρας, ώστε να συνδράμουν στην προσπάθεια των συναδέλφων τους στη Θεσσαλονίκη.

Πρόκειται για έναν νοσηλευτή της ΜΕΘ και δύο νοσηλεύτριες, που θα μεταβούν αεροπορικώς, νωρίς αύριο το πρωί, στη συμπρωτεύουσα και στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ, προκειμένου να βοηθήσουν ανιδιοτελώς στη δύσκολη κατάσταση που έχει διαμορφωθεί, λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού.

«Υποκλίνομαι στο μεγαλείο ψυχής, ανθρωπιάς και επαγγελματισμού της Δέσποινας, της Αγάπης και του Μιχάλη που εθελοντικά προσφέρθηκαν να βοηθήσουν τους συναδέλφους τους, στις δύσκολες στιγμές, στην Θεσσαλονίκη. Είμαι υπερήφανος γι' αυτούς και τους εύχομαι να έχουν υγεία και καλή δύναμη στο έργο τους» δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο διοικητής του Γενικού Νοσοκομείου Κέρκυρας Λεωνίδας Ρουμπάτης.

Από τη μεριά τους οι νοσηλευτές ανέφεραν πως «η συμμετοχή τους είναι μία πράξη αυτονόητη, αφού θεωρούν ότι σε μια τέτοια κρίσιμη στιγμή για το υγειονομικό σύστημα της Θεσσαλονίκης και του αγώνα που δίνουν οι συνάδελφοι τους , η συμβολή όλων των υγειονομικών είναι απαραίτητη».

Στην Θεσσαλονίκη δίνεται η σκληρότερη μάχη με τον κορονοϊό

Από τους 3.500 χιλιάδες ασθενείς που νοσηλεύονται συνολικά στην χώρα, πάνω από 1.500 είναι στα νοσοκομεία της πόλης. Οι υγειονομικές δυνάμεις αν και συνεχίζουν να δίνουν μεγάλο αγώνα καθημερινά για να περιθάλψουν τους χιλιάδες ασθενείς που βρίσκονται πλέον στα νοσοκομεία, έχουν φτάσει πια στα όριά τους.

Επίσης σε ολόκληρη τη Μακεδονία, από τις υπάρχουσες 1204 απλές κλίνες covid-19, οι 895 είναι κατειλημμένες, ενώ μόνο 8 άνθρωποι πια θα βρουν κρεβάτι εντατικής, αφού στα 126 από τα 134 κάποιος παλεύει για τη ζωή του.

Συνολικά στη Βόρεια Ελλάδα, σε Μακεδονία και Θράκη νοσηλεύονται διασωληνωμένοι στις ΜΕΘ 259 ασθενείς με κορονοϊό, ενώ χθες έγιναν 160 εισαγωγές σε νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης.

Επίσης παρ΄όλο που το τελευταίο διήμερο προστέθηκαν στα νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης επιπλέον 20 κλίνες ΜΕΘ covid, φτάνοντας τις 211, από αυτές πλέον ούτε οι 10 δεν είναι διαθέσιμες.

Θεσσαλονίκη: Σχέδιο για μεταφορά ασθενών με τρένο & άνοιγμα του υπόγειου πυρηνικού καταφυγίου στο 424

Με τις θέσεις στις εντατικές της Θεσσαλονίκης να έχουν εξαντληθεί, οι σκέψεις για διακομιδές ασθενών στην Αθήνα με τρένο και για άνοιγμα του υπόγειου πυρηνικού καταφυγίου στο 424 στρατιωτικό νοσοκομείο, αποτυπώνουν ακόμα περισσότερο τη δραματική κατάσταση στην πόλη.

Αμαξοστοιχία της ΤΡΑΙΝΟΣΕ βρίσκεται έτοιμη στον σιδηροδρομικό σταθμό της Θεσσαλονίκης, σε περίπτωση που αποφασιστεί η μεταφορά ασθενών σε άλλες περιοχές της χώρας.

Οι ειδικές κάψουλες θα μπαίνουν βάση σχεδίου στους διαδρόμους, πολύ κοντά στους νοσηλευτές που θα τις συνοδεύουν.

Στις εισόδους έχουν τοποθετηθεί αντισηπτικά και όλοι οι χώροι έχουν ήδη απολυμανθεί.

Το τρένο επιστρατεύτηκε επειδή μπορεί να μεταφέρει περισσότερους ασθενείς από το C130.

Έτοιμοι να ανοίξουν τα υπόγεια πυρηνικά καταφύγια εμφανίζονται οι υπεύθυνοι στο 424 στρατιωτικό νοσοκομείο.

Στο κύμα των εθελοντών που σπεύδουν για βοήθεια στα νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης, και πολλοί ιδιώτες γιατροί που δηλώνουν έτοιμοι να προσφέρουν όπως μπορούν.

Ασφυξία στις ΜΕΘ σε Θεσσαλονίκη και Λάρισα - Τα σχέδια εκτάκτου ανάγκης

"Πόλεμος" στα νοσοκομεία της χώρας: Γέμισαν οι ΜΕΘ σε ΑΧΕΠΑ – Παπαγεωργίου – Ιπποκράτειο

Στην συμπρωτεύουσα δίνεται η σκληρότερη μάχη. Από τους 3.500 χιλιάδες ασθενείς που νοσηλεύονται συνολικά στην χώρα, πάνω από 1.500 είναι στα νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης.

Οι υγειονομικές δυνάμεις αν και συνεχίζουν να δίνουν μεγάλο αγώνα καθημερινά για να περιθάλψουν τους χιλιάδες ασθενείς που βρίσκονται πλέον στα νοσοκομεία, έχουν φτάσει πια στα όριά τους.

Επίσης σε ολόκληρη τη Μακεδονία, από τις υπάρχουσες 1204 απλές κλίνες covid-19, οι 895 είναι κατειλημμένες, ενώ μόνο 8 άνθρωποι πια θα βρουν κρεβάτι εντατικής, αφού από στα 126 από τα 134 κάποιος παλεύει για τη ζωή του.

Συνολικά στη Βόρεια Ελλάδα, Μακεδονία και Θράκη νοσηλεύονται διασωληνωμένοι στις ΜΕΘ 259 ασθενείς με κορωνοϊό, ενώ χθες έγιναν 160 εισαγωγές σε νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης.

Επίσης παρ΄όλο που το τελευταίο διήμερο προστέθηκαν στα νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης επιπλέον 20 κλίνες ΜΕΘ covid, φτάνοντας τις 211, από αυτές πλέον ούτε οι 10 δεν είναι διαθέσιμες.

42/42 ΜΕΘ στο ΑΧΕΠΑ

90 εισαγωγές (στην εφημερία του νοσοκομείου χθες)

20 ύποπτα κρούσματα

2 διασωληνώσεις

40/40 ΜΕΘ στο Παπαγεωργίου

126/173 κλινικές

100% πληρότητα στις ΜΕΘ στο Ιπποκράτειο

Ανοιγούν 5 νέες κλίνες

Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας

24/24 ΜΕΘ

Ανοίγουν 4 νέες κλίνες

Αναστάλλονται τα επείγοντα χειρουργία (θα διακομίζονται στο Νοσοκομειακό)

Νοσοκομειο Τρικάλων

100% πληρότητα στις ΜΕΘ

Δαικομιδές non – covid σε Λαμία και Χαλκίδα

Θεσσαλονίκη: Θετικοί στον κορονοϊό 14 ηλικιωμένοι

Θετικοί στον κορονοϊό βρέθηκαν 14 ηλικιωμένοι που φιλοξενούνται στη Διαμαντίδειο Στέγη της Μέριμνας Ποντίων Κυριών στην Πολίχνη, καθώς και τρείς εργαζόμενοι.

Δύο από τα άτομα που βρέθηκαν θετικά διακομίστηκαν σε νοσοκομεία της πόλης και η κατάσταση της υγείας τους είναι καλή. Οι υπόλοιποι βρίσκονται σε καραντίνα σε ειδικό χώρο που έχει διαμορφωθεί στη Διαμαντίδειο Στέγη. Να σημειωθεί ότι στη Στέγη φιλοξενούνται 48 ηλικιωμένοι ενώ ο αριθμός των εργαζομένων ανέρχεται στους 20.

Όπως ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η πρόεδρος της Μέριμνας Ποντίων Κυριών , Ανατολή Δημητριάδου, στη Στέγη καθαρά για προληπτικούς λόγους διενεργούνται τακτικά, σε εβδομαδιαία βάση, τεστ στους φιλοξενούμενους και τους εργαζόμενους.

«Κάνουμε εβδομαδιαίους ελέγχους Covid χωρίς να μας επιβάλλεται, για λόγους πρόληψης . Προχτές διαπιστώθηκε ότι 14 φιλοξενούμενοί μας και τρεις από το προσωπικό ήταν θετικοί. Ενεργοποιηθήκαμε άμεσα, ο ΕΟΔΥ πραγματοποιεί ούτως ή άλλως συνεχείς ελέγχους. Δύο άνθρωποι διακομίστηκαν σε νοσοκομεία . Είχα ενημέρωση πριν από λίγο, πηγαίνουν πάρα πολύ καλά. Οι υπὀλοιποι είναι περιορισμένοι σε χώρο που διαμορφώθηκε ειδικά στη Μονάδα για να αντιμετωπιστούν σύμφωνα με οδηγίες του ΕΟΔΥ» ανέφερε η κ Δημητριάδου.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα