Πολυτεχνείο: Επεισόδια σε Καισαριανή, Σεπόλια, Σταθμό Λαρίσης - Πάνω από 100 προσαγωγές

Πολυτεχνείο: Επεισόδια σε Καισαριανή, Σεπόλια, Σταθμό Λαρίσης - Πάνω από 100 προσαγωγές

Πάνω από 100 προσαγωγές έχουν γίνει από τις αστυνομικές δυνάμεις μέχρι στιγμής σε διάφορα σημεία της Αθήνας, για παραβιάσεις της απαγόρευσης συναθροίσεων, ενώ ένταση και κυνηγητό σημειώθηκε σε διάφορα σημεία της Αθήνας, με τελευταία στα Σεπόλια, όπου πραγματοποίησαν συγκέντρωση μέλη της εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς.

Νωρίτερα, σύμφωνα με την Αστυνομία, σημειώθηκε ένταση και μικροεπεισόδια, γύρω από το Άλσος Καισαριανής, όπου κατέληξε πορεία αντιεξουσιαστών, η οποία ξεκίνησε από τον Βύρωνα, καθώς και στον Σταθμό Λαρίσης.

Σε εκτεταμένη χρήση χημικών και ρίψη νερού με «αύρα» προχώρησε η αστυνομία λίγο μετά τις 14.30 προκειμένου να διαλύσει συγκέντρωση περίπου 1.500 μελών του ΚΚΕ και του ΠΑΜΕ στην Πανεπιστημίου.

Η αστυνομία προχώρησε σε περιορισμένη χρήση δακρυγόνων και χειροβομβίδων κρότου λάμψης ενώ έγιναν τουλάχιστον 7 προσαγωγές.

Νωρίτερα οι αστυνομικές δυνάμεις απέρριψαν το αίτημα του Δημήτρη Κουτσούμπα που βρέθηκε στο σημείο για να γίνει πορεία απαντώντας στον γγ του ΚΚΕ ότι είναι παράνομο.

Δείτε το βίντεο που έδωσε στη δημοσιότητα το ΠΑΜΕ:

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, υπάρχει και ένας τραυματίας.

«Απρόκλητη επίθεση» καταγγέλλει το ΚΚΕ

Για απρόκλητη επίθεση στη διαδήλωση για την επέτειο του Πολυτεχνείου από τους αστυνομικούς κάνει λόγο το ΚΚΕ.

Πέντε άτομα είναι με χειροπέδες και οι αστυνομικοί ρίχνουν κρότου λάμψης, ενώ όπως καταγγέλλεται υπάρχουν και διαδηλωτές με ανοιγμένο κεφάλι. Την άμεση απελευθέρωση των διαδηλωτών ζητεί το ΚΚΕ με έντονη διαμαρτυρία του Γ.Γ. της ΚΕ Δημήτρη Κουτσούμπα και βουλευτών του κόμματος.

Ο κ. Κουτσούμπας κατήγγειλε και προπηλακισμό βουλευτών του ΚΚΕ.

Η απάντηση του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη για τα επεισόδια στο κέντρο της Αθήνας

Δείτε βίντεο από το 902.gr

Ενταση και στη Θεσσαλονίκη - Προσαγωγές μελών της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς 

Ενταση και στο κέντρο της Θεσσαλονίκης. Συνελήφθησαν μέλη της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς, ενώ βεβαιώθηκαν παραβάσεις στους συγκεντρωμένους.

Η πορεία ξεκίνησε από το ύψος της Αγίας Σοφίας και προσπάθησαν να φτάσουν μέσω Τσιμισκή στο Αμερικανικό Προξενείο ωστόσο ισχυρές δυνάμεις της ΕΛΑΣ σταμάτησαν τα άτομα.

Δείτε βίντεο από το grtimes.gr

Σύμφωνα με πληροφορίες και τις φωτογραφίες του GRTimes.gr, τα συγκεντρωμένα άτομα ήταν περίπου 150.

Θεσσαλονίκη: Συγκέντρωση στις φοιτητικές εστίες - Κινητοποίηση της αστυνομίας 

Δεκάδες άτομα συγκεντρώθηκαν έξω από την κεντρική είσοδο των φοιτητικών εστιών του ΑΠΘ, στην περιοχή των Σαράντα Εκκλησιών, προκαλώντας την κινητοποίηση της αστυνομίας, που μετέβη στο σημείο με δυνάμεις της.

Οι συγκεντρωμένοι, μεταξύ αυτών αντεξουσιαστές και φοιτητές με μάσκες και κράνη, κρατούσαν και ρόπαλα, ενώ στην είσοδο είχαν αναρτήσει μεγάλο πανό.

Διαμαρτύρονται για την απαγόρευση να πραγματοποιήσουν πορεία για τη σημερινή επέτειο του Πολυτεχνείου.

Στην περιοχή διμοιρίες των ΜΑΤ και δικυκλιστές αστυνομικοί απέκλεισαν άθε σημείο διέλευσης προς το πανεπιστημιακό campus, το οποίο βρίσκεται κοντά στις Φοιτητικές Εστίες.

Μέχρι στιγμής δεν έχει υπάρξει κάποια ένταση με τους αστυνομικούς να παρακολουθούν από απόσταση τις κινήσεις τους.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα