Πέθανε από κορονοϊό 42χρονος πνευμονολόγος - Θρήνος για τον πατέρα τριών παιδιών

Γιατρός πνευμονολόγος έχασε τη μάχη με τον κορονοϊό στα 42 του χρόνια, αφήνοντας την τελευταία του πνοή στο νοσοκομείο «Αττικόν». Την είδηση του θανάτου του «εκλεκτού συναδέλφου πνευμονολόγου Αντώνη Χατζηγεωργίου, μετά από μάχη με τον κορονοϊό», γνωστοποίησε το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Πνευμονολόγων Χανίων και ο ιατρός πνευμονολόγος Δρόσος Τσαβλής με ανάρτησή του στο facebook. Όπως μετέδωσε η δημοσιογράφος του Open TV Δέσποινα Βλεπάκη, άλλος ένας γιατρός, ειδικευόμενος σε δημόσιο νοσοκομείο, έχει χτυπηθεί από κορονοϊό, είναι διασωληνωμένος και δίνει μάχη για τη ζωή του.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο 42χρονος γιατρός είχε προσβληθεί από ασθενή του, τον οποίο εξέτασε στο ιδιωτικό του ιατρείο στον Κορυδαλλό, στις αρχές του μήνα.

Στις 5 Νοεμβρίου εισήχθη στο νοσοκομείο και δέκα ημέρες αργότερα διασωληνώθηκε.

Αξίζει να αναφερθεί πως ο 42χρονος άνδρας υπέφερε από υποκείμενα νοσήματα, παχυσαρκία και βρογχικό άσθμα και χρειάστηκε άμεσα την υποστήριξη οξυγόνου.

Εκτός από το ιδιωτικό ιατρείο ο γνωστός πνευμονολόγος εργαζόταν και σε ιδιωτικό νοσοκομείο, ενώ είχε σπουδάσει στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Πατρών.

Η ανάρτηση του πνευμονολόγου Δρόσου Τσαβλή για το θάνατο του 42χρονου γιατρού έχει ως εξής:

«Σήμερα τα ξημερώματα απεβίωσε στην Αθήνα χτυπημένος από τον φονικό κορωναϊό ένας νέος συνάδελφος Πνευμονολόγος, 42 ετών, που μολύνθηκε από ασθενή του. Σαν ελάχιστο φόρο τιμής στη μνήμη του αισθάνομαι ότι πρέπει να αναδημοσιεύσω μία ανάρτησή του από τον περασμένο Αύγουστο, με την ελπίδα ότι θα γίνει σύντομα κατανοητό από το γενικό πληθυσμό ότι πρέπει να ακούει τις συμβουλές των ειδικών και όχι των τυχάρπαστων σε κάθε τομέα της ζωής του. Η αναδημοσιεύση αυτή συνοδεύεται από τα ειλικρινή μου συλλυπητήρια στην συνάδελφο σύζυγό του και τα 3 ανήλικα παιδάκια τους. Να προσέχετε όλοι εκεί έξω. Δεν είναι αστείο...

ΠΕΡΙ ΙΑΤΡΙΚΗΣ Ο ΛΟΓΟΣ

Σύλλογος Πνευμονολόγων Π.Ε. Χανίων: «Σε αυτόν τον πόλεμο δεν περισσεύει κανείς και κανείς δεν είναι αλώβητος, δυστυχώς!!»

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Πνευμονολόγων Χανίων γνωστοποιεί τον θάνατο του «εκλεκτού συναδέλφου πνευμονολόγου Αντώνη Χατζηγεωργίου, μετά από μάχη με τον κορονοϊό.

Εκφράζει τη βαθύτατη θλίψη του και δίνει τα θερμά του συλλυπητήρια στην οικογένειά του.

Ευχόμαστε να σταματήσει γρήγορα η λίστα των ανθρώπων που βρισκόμενοι στις επάλξεις του καθήκοντός τους προς την κοινωνία χάνονται τόσο αναίτια.

Θερμά Συλλυπητήρια στους οικείους του.»

Παράλληλα ο Σύλλογος επισημαίνει και τα εξής:

«Σε αυτόν τον πόλεμο δεν περισσεύει κανείς και κανείς δεν είναι αλώβητος, δυστυχώς!!

Ας προσέχουμε περισσότερο από αυτό που μπορούμε!! Κι οι ασθενείς μας το ίδιο!!»

Να σημειωθεί πως ο εκλιπών ήταν μόλις 42 ετών, πνευμονολόγος στον Πειραιά και πατέρας τριών παιδιών.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα