Κορονοϊός: Μέχρι και 1.000 ημερήσια κρούσματα στην Ελλάδα τον Οκτώβριο

Αυτή τη στιγμή αρχίζει στην Ελλάδα αυτό που βλέπουμε σε άλλες χώρες. Φύγαμε από τη σταθερότητα, τόνισε ο καθηγητής Γενετικής στην Ιατρική Σχολή της Γενεύης, Μανώλης Δερμιτζάκης, μιλώντας για τη ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων.

Ο ίδιος εκτίμησε, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ότι ο αριθμός κρουσμάτων θα έχει σταδιακή αύξηση.

Ερωτηθείς για το εάν μπορεί να φτάσουμε τα 1.000 κρούσματα την ημέρα, ο καθηγητής τόνισε ότι «είναι ορατό το "1.000" και μέσα στον Οκτώβριο».

«Με ανησυχεί ο τρόπος που λαμβάνονται οι αποφάσεις για τα μέτρα. Η Ελλάδα προσπαθεί να σβήσει μικρές φωτιές. Όταν όμως υπάρχει τεράστια πυρκαγιά το να σβήνουμε μικρές φωτιές δε λύνει το πρόβλημα», σημείωσε. Επίσης, είπε ότι θα έπρεπε να είναι όλη η χώρα στο πορτοκαλί.

«Χρειάζεται μια ενημερωτική καμπάνια. Χρειάζεται να είμαστε μπροστά από τον ιό, όχι να τον κυνηγάμε. Πρέπει να λειτουργούμε σαν να είμαστε στα 1.500 κρούσματα».

Τέλος, ο κ. Δερμιτζάκης ότι «το lockdown είναι μια δήλωση ήττας. Δε μου αρέσει το lockdown, αλλά αν χρειαστεί για την υγεία των πολιτών πρέπει να γίνει. Αν μέσα στις επόμενες 5-6 μέρες δούμε να διπλασιάζονται τα κρούσματα και να συνεχίζει η αύξηση, ξέφυγε ο ιός».

 

news

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα