Κιλκίς: Σε καραντίνα η δομή στη Νέα Καβάλα – 11 θετικοί στον κορονοϊό

Κιλκίς: Σε καραντίνα η δομή στη Νέα Καβάλα – 11 θετικοί στον κορονοϊό

Συναγερμός σήμανε στη δομή φιλοξενίας προσφύγων και μεταναστών στη Νέα Καβάλα Κιλκίς, μετά και την επιβεβαίωση 11 θετικών κρουσμάτων στον κορωνοϊό, τη Δευτέρα.

Όπως αναφέρει το eidisis.gr, η δομή τέθηκε σε καραντίνα με διυπουργική απόφαση που δημοσιεύτηκε ήδη σε ΦΕΚ (6.10.2020, αριθμός φύλλου 4407) και ισχύ από την Τρίτη 6 Οκτωβρίου έως και τις 19 Οκτωβρίου 2020, για την αποτροπή διασποράς της COVID-19.

Τη Δευτέρα 5 Οκτωβρίου διακομίστηκαν με συμπτώματα στο Νοσοκομείο Κιλκίς μια μητέρα με το παιδί της από τη δομή φιλοξενίας Νέας Καβάλας. Από τον έλεγχο προέκυψε ότι η μητέρα ήταν θετική στο ιό, ενώ αμφιβόλως θετικό βρέθηκε και το παιδί της, έτσι υποβλήθηκε και σε δεύτερο έλεγχο. Αντίθετα αρνητικός στον κορωνοϊό βρέθηκε ο πατέρας του παιδιού.
Η οικογένεια διαβιούσε σε μια από τις μεγάλες σκηνές όπου διέμεναν άλλοι 54 μετανάστες, με δυναμικότητα τα 80 άτομα.

Η διοίκηση της δομής σε συνεργασία με τον ΕΟΔΥ ξεκίνησαν την ιχνηλάτηση, ενώ επιλέχθηκε η άμεση διενέργεια rapid test στις στενές επαφές των δυο κρουσμάτων, καθώς και σε όλα τα άτομα που διαμένουν στην ίδια σκηνή.

Από τα γρήγορα τεστ λοιπόν προέκυψαν άλλα εννέα θετικά κρούσματα από τα 54 που υποβλήθηκαν σε έλεγχο. Από τους εννέα λήφθηκε δείγμα για εκ νέου εξέταση μοριακού

Σημειώνεται πως ο αριθμός των μεταναστών και προσφύγων της δομής έχει μειωθεί τις τελευταίες ημέρες παρότι η Νέα Καβάλα έχει δεχθεί 60 πρόσφυγες από την εκκένωση του ξενοδοχείου στο λεκανοπέδιο Μουριών.

Συνολικά, ο αριθμός των μεταναστών και προσφύγων είναι μικρότερος των 1.500, εκ των οποίων, σε κοντέινερ διαμένουν κατά τι λιγότεροι των μισών, ενώ οι περισσότεροι διαμένουν στις σκηνές των 80 ατόμων.

thestival

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα