Μαθήματα εξ αποστάσεως για πάνω από 50 άτομα στα πανεπιστήμια

Μαθήματα εξ αποστάσεως για πάνω από 50 άτομα στα πανεπιστήμια

Προβληματισμό δημιουργεί στα πανεπιστήμια ο κορωνοϊός, αναφορικά με το πώς θα γίνονται τα μαθήματα, και δη τα εργαστήρια. Η κάμερα του MEGA βρέθηκε στην Πανεπιστημιούπολη, στην αίθουσα διαλέξεων της σχολής Αναλυτικής Χημείας, και συνομίλησε με πτυχιακούς φοιτητές για το θέμα.

Περιγράφοντας το πώς έχει βιώσει την κατάσταση με τον κορoνοϊό, η φοιτήτρια Αναλυτικής Χημείας Κατερίνα Κορωνιά, ανέφερε ότι: «Ήρθαμε αντιμέτωποι με πολύ διαφορετική πραγματικότητα. Με τον Αλέξανδρο αναλάβαμε δύο μήνες αργότερα το θέμα μας για την πτυχιακή μας. Αναγκαστήκαμε να ερχόμαστε το καλοκαίρι, σε μια δύσκολη συγκυρία, φορώντας μάσκα. Τα καταφέραμε και όλα καλά».

«Εμείς στο μεταπτυχιακό λόγω του μειωμένου αριθμού ατόμων θα κάνουμε διά ζώσης τα μαθήματα, πάλι με αποστάσεις, με μάσκες και την απαραίτητη προσοχή», πρόσθεσε η ίδια.

«Το πιο προβληματικό είναι τα προπτυχιακά μαθήματα που έχουν και περισσότερο κόσμο», είπε από την πλευρά του ο  Αλέξανδρος Ρόδης προπτυχιακός φοιτητής.

Σε ό,τι αφορά το πώς θα γίνεται η επιλογή των φοιτητών που θα παρακολουθούν διά ζώσης τα μαθήματα, ο ίδιος σημείωσε ότι «Ακριβή κριτήρια επιλογής δεν ξέρω, δεν έχω δει κάποια σχετική ενημέρωση. Υπάρχει γενική προσπάθεια του πανεπιστημίου όσο γίνεται περισσότερο να γίνουν τα μαθήματα διά ζώσης. Σίγουρα υπάρχουν δυσκολίες, χρειάζεται μάσκα. Νομίζω, όμως, ότι το πιο προβληματικό είναι οι διαδικτυακές πλατφόρμες».

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα