Προειδοποίηση Σύψα: Η Αττική ένα βήμα πριν την απαγόρευση κυκλοφορίας. Πώς θα γίνει το lockdown

Προειδοποίηση Σύψα: Η Αττική ένα βήμα πριν την απαγόρευση κυκλοφορίας. Πώς θα γίνει το lockdown

Στην πιθανότητα ενός νέου lockdown στην Αττική αναφέρθηκε ο λοιμωξιολόγος Νίκος Σύψας δίνοντας εξηγήσεις για το πώς αυτό θα μπορούσε να τεθεί σε εφαρμογή.

«Είμαστε ένα βήμα πριν την απαγόρευση κυκλοφορίας» τόνισε και συμπλήρωσε: «Η πραγματική διάσταση είναι ότι στη σκάλα του συναγερμού είμαστε στο πορτοκαλί. Αυτό σημαίνει απαγόρευση κυκλοφορίας. Ανά πάσα στιγμή μπορεί να εκτραπεί η κατάσταση».

Ωστόσο, επεσήμανε ότι «δεν χρειάζεται πανικός, χρειάζεται σωστή ενημέρωση».

Αναφερόμενος στα κρούσματα του τελευταίου 24ωρου ο λοιμωξιολόγος δήλωσε ότι δεν ανησυχεί γιατί από τα 453 τα 184 είναι γνωστή συρροή από μετανάστες.

«Πρέπει να δράσουμε προκαταβολικά και προληπτικά», είπε και συμπλήρωσε ότι θα κάνουν  ό,τι χρειαστεί για να περιορίσουν τη διασπορά του ιού ακόμα και lockdown.

Στη συνέχεια εξήγησε πως ακριβώς σχεδιάζουν το lockdown. «Θα κάνουμε lockdown περιοδικά, θα γίνει για 2 βδομάδες μέχρι να πέσει η καμπύλη της επιδημίας, μετά αν ξαναχρειαστεί θα ξαναγίνει για άλλες δυο βδομάδες.» Επίσης, θα κλείσουν και τα σχολεία.

Τόνισε, δε, ότι μπορεί να γείρουμε προς την πλευρά του κόκκινου ανά πάσα στιγμή.

Το πρόβλημα αυτή τη στιγμή, όπως είπε ο κ. Σύψας μιλώντας στον ΣΚΑΪ είναι στο κέντρο της Αθήνας επειδή η ιχνηλάτηση είναι δύσκολη, καθώς υπάρχει μεγάλη συρροή μεταναστών.

«Το πιο αποτελεσματικό όπλο που έχουμε είναι η απαγόρευση κυκλοφορίας. Ελπίζουμε το 10 ήμερο αυτό, μέχρι τέλος Σεπτεμβρίου θα δούμε την επίδραση των μέτρων. Αν χρειαστεί θα πάρουμε μέτρα και νωρίτερα», είπε.
Η επιστροφή των SMS

Ο λοιμωξιολόγος εξέφρασε την άποψη πως μαζί με την απαγόρευση κυκλοφορίας θα επιστρέψουν και τα SMS στο 13033.

«Αλίμονο αν με την κατάσταση αυτή μπούμε Οκτώβρη-Νοέμβρη» σημείωσε.

Τέλος , είπε ότι μέχρι στιγμής ο δείκτης (R) μεταδοτικότητας στην Αττική είναι πάνω από 1, ενώ όπως εκτιμά το καλοκαίρι του 2021 το φαινόμενο θα αρχίσει να ξεθυμαίνει και θα εξαφανιστεί.

Για το εμβόλιο της Astra Zeneca είπε ότι στην τρίτη παρενέργεια που θα εμφανιστεί το εμβόλιο αποσύρεται.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα