Άνοιγμα σχολείων: Πιστή τήρηση των οδηγιών του ΕΟΔΥ

Στις οδηγίες του ΕΟΔΥ για την ασφαλή λειτουργία των σχολείων δίνεται τεράστια έμφαση στη χρήση της μάσκας από μαθητές και εκπαιδευτικούς ωστόσο τονίζεται πως θα πρέπει να τηρούνται και αποστάσεις. 

«Θα πρέπει να καταβάλλεται κάθε δυνατή προσπάθεια για την αξιοποίηση των διαθέσιμων χώρων, ώστε να τηρείται η μέγιστη απόσταση- μεταξύ των θρανίων των μαθητών δεδομένων των συνθηκών που υπάρχουν» αναφέρει ο ΕΟΔΥ.  

Την ίδια ώρα  οι εκπρόσωποι των εκπαιδευτικών ζητούν ευελιξία στη διαχείριση των χώρων των σχολείων και περισσότερες προσλήψεις συνάδελφων τους για να δημιουργηθούν τμήματα με μέγιστο όριο τα 15 άτομα. 

Όπως επισημαίνουν σε αρκετές εκπαιδευτικές μονάδες θα υπάρχουν μικρές αίθουσες που θα έχουν έως και 27 μαθητές μέσα στην πανδημία. Και αυτό τη στιγμή που δεν έχουν προγραμματιστεί μαζικά τεστ για τους εκπαιδευτικούς και υπάρχουν ακόμη ελλείψεις σε προσωπικό καθαριότητας 

Σταθερές ομάδες παιδιών στα μαθήματα στις δραστηριότητες και στις μετακινήσεις, σταθερές αίθουσες για κάθε τμήμα, μαθήματα όπου είναι εφικτό σε εξωτερικούς χώρους, διαγραμμίσεις στο προαύλιο για την οριοθέτηση του χώρου κάθε τμήματος ή ομάδας, βελάκια κατεύθυνσης στους  διαδρόμους προκειμένου να αποφεύγεται ο συνωστισμός.

Στις οδηγίες του ΕΟΔΥ περιλαμβάνονται όσα θα πρέπει να εφαρμοστούν από το νηπιαγωγείο μέχρι την τελευταία τάξη για να περιοριστεί ο κίνδυνος της διασποράς του κορωνοϊού. 

Οι μάσκες και όλοι οι κανόνες υγιεινής  θα είναι το μάθημα της χρονιάς, ενώ υπάρχει ειδικό κεφάλαιο στις οδηγίες του ΕΟΔΥ για τα μικρότερα παιδιά που αντιδρούν στη χρήση της μάσκας. Το σημαντικό όπως αναφέρεται είναι το παιδί να μη λαμβάνει αντικρουόμενα μηνύματα από τους ενήλικες του περιβάλλοντος του.  

Το κουδούνι θα χτυπήσει για όλα τα σχολεία στις 14 Σεπτεμβρίου. Ωστόσο εάν μεταβληθούν τα επιδημιολογικά δεδομένα υπάρχει σχεδιασμός  να λειτουργήσουν σε όλη τη χώρα ή μόνο σε επιβαρημένες περιοχές με μαθήματα εκ περιτροπής σε συνδυασμό με εξ αποστάσεως εκπαίδευση όπως έγινε στην προηγούμενη φάση της πανδημίας.

Κορονοϊός: Ετσι θα ανοίξουν νηπιαγωγεία, δημοτικά σχολεία, γυμνάσια και λύκεια

Προειδοποίηση καθηγητή για κορονοϊό: Καμία απόσταση δεν είναι ασφαλής

Δημοσκόπηση: To 44% δηλώνει πως δεν θέλει να κάνει το εμβόλιο για τον κορονοϊό

Μάσκες στα σχολεία: Συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και Ηράκλειο

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα