Κορονοϊός: Δειγματοληπτικά τεστ, μάσκες και απολυμάνσεις σε δήμους της Αττικής

 Με μαζικά τεστ και απολυμάνσεις σε όλους τους χώρους συνωστισμού προσπαθούν να σπάσουν την αλυσίδα μετάδοσης οι τοπικοί φορείς στις περιοχές που έχουν χτυπήσει «κόκκινο» όπως η Κηφισιά, η Γλυφάδα, η Βάρκιζα, η Βούλα και η Βουλιαγμένη.

Οι ειδικοί κάνουν λόγο για 20άρηδες και 30 άρηδες που επέστρεψαν από διακοπές και διέσπειραν τον ιο.

Με την Αττική να βρίσκεται στο κόκκινο μετά τον εντοπισμό υψηλού αριθμού κρουσμάτων οι περιοχές με το υψηλότερο επιδημιολογικό φορτίο προχωρούν σε επιπλέον μέτρα προκειμένου να εμποδίσουν την διασπορά. Σε Κηφισιά, Γλυφάδα και ,Βάρκιζα, Βούλα και Βουλιαγμένη έχει σημάνει συναγερμός.

Από το πρωί στο Δημαρχείο της Γλυφάδας όλοι οι εργαζόμενοι σταδιακά προσέρχονται για να κάνουν τεστ για τον κορωνοϊό.Οι κάτοικοι φορούν μάσκες ακόμη και σε εξωτερικούς χώρους ενώ προσπαθούν να τηρούν και τις αποστάσεις.

Οι εργαζόμενοι του Δήμου θα περάσουν όλοι από αυτή τη διαδικασία κυρίως όπως λένε για να νιώθουν ασφαλείς οι πολίτες τους οποίους εξυπηρετούν.

Στις περιοχές της Βάρης, της Βάρκιζας της Βούλας και της Βουλιαγμένης από το πρωί ξεκίνησαν οι απολυμάνσεις σε χώρους συνωστισμού.

Σε αυτές τις περιοχές η μετάδοση του ιού έγινε από άτομα νεαρής ηλικίας που μόλις είχαν επιστρέψει από διακοπές. Όσο περνούν οι μέρες με την συγκέντρωση νέων στοιχείων οι δήμοι θα έχουν πιο ολοκληρωμένη εικόνα για τον ακριβή αριθμό κρουσμάτων και εαν χρειαστεί θα λάβουν όπως λένε και άλλα έκτακτα μέτρα.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα