Θεσσαλονίκη: Νέα εστία μετάδοσης σε γηροκομείο στον Εύοσμο. 22 κρούσματα. Πώς διαθόθηκε ο κορονοϊός;

Θεσσαλονίκη: Νέα εστία μετάδοσης σε γηροκομείο στον Εύοσμο. 22 κρούσματα. Πώς διαθόθηκε ο κορονοϊός;

Νέα διασπορά του κορωνοϊού σε οίκο ευγηρίας εντοπίζεται στη Θεσσαλονίκη. Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες της ΕΡΤ3, που μεταδίδει το voria.gr,

22 άτομα από τη μονάδα φροντίδας ηλικιωμένων Εστία Παπαγεωργίου που ανήκει στη Μητρόπολη Νεαπόλεως στον Εύοσμο έχουν διαγνωσθεί θετικά στον κορωνοϊό.

Πρόκειται για 15 ηλικιωμένους και 7 άτομα από το προσωπικό. Στον συγκεκριμένο οίκο ευγηρίας ζουν συνολικά 45 ηλικιωμένοι και εργάζονται 30 υπάλληλοι.

Σύμφωνα με πληροφορίες ανοικτό είναι το ενδεχόμενο ο λοιμωξιολόγος Σωτήρης Τσιόδρας να μεταβεί στο ΑΧΕΠΑ ενός των επόμενων ωρών.

Σημειώνεται πως το εν λόγω γηηροκομείο είναι το δεύτερο που λειτούργησε ως εστία μετάδοσης στην πόλη.

'Όπως ανέφερε στο ethnos.gr ο διευθυντής του οίκου ευγηρίας, πατήρ Ιωάννης Περιστερίδης, όλοι οι θετικοί στον κορονοίό είναι καλά στην υγεία τους και παρουσιάζουν τουλάχιστον μεχρι στιγμής ήπια συμπτώματα. Εννέα από τους ασθενείς μεταφέρθηκαν για νοσηλεία στο νοσοκομείο «Παπαγεωργίου» και τρεις στο νοσοκομείο «Ιπποκράτειο». «Από την αρχή της επιδημίας στον οίκο ευγηρίας λάβαμε όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας και ακόμα δεν μπορούμε να πούμε με σιγουριά πως εισήλθε ο ιός στον οίκο ευγηρίας»

Ωστόσο, πληροφορίες αναφέρουν ότι κάποιος ηλικιωμένος αναγκάστηκε να επισκεφθεί γιατρό για εξετάσεις και προφανώς εκεί κόλλησε τον ιό και τον μετέφερε στη μονάδα. Η διοίκηση της μονάδας αντιλήφθηκε ότι κάποιοι ηλικιωμένοι παρουσίασαν συμπτώματα και ζήτησε από κλιμάκιο του ΕΟΔΥ να πραγματοποιήσει τεστ για κορονοϊό στους διαμένοντες αλλά και στο προσωπικό. Κάτι τέτοιο έγινε και 12 άτομα εντοπίστηκαν θετικοί.

Από τότε ασθενείς μεταφέρθηκαν στα νοσοκομεία, ενώ περιορίστηκαν και οι υπόλοιποι διαμένοντες, παρά το γεγονός ότι ήταν αρνητικοί, προκειμένου να αποφευχθεί οποιοδήποτε ενδεχόμενο περαιτέρω διασποράς του ιού. Εξάλλου, οι εργαζόμενοι στον οίκο ευγηρίας δεν πηγαίνουν στα σπίτια τους μετά το τέλος του ωραρίου εργασίας τους, αλλά μένουν σε κτίριο της Ιεράς Μητροπόλεως Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως που βρίσκεται δίπλα στην «Εστία Παπαγεωργίου».

Στον οίκο ευγηρίας «Εστία Παπαγεωργίου» διαμένουν συνολικά 45 ηλικιωμένοι. Από την έναρξη της κρίσης της πανδημίας η μονάδα έλαβε πολύ αυστηρά μέτρα προστασίας, αφού πολλοί από τους ηλικιωμένους είχαν να δουν τους οικείους τους από τον περασμένο Φεβρουάριο, όταν έφτασε στη χώρα μας η πανδημία.

Υπενθυμίζεται ότι συνολικά έξι τρόφιμοι σε έτερο οίκο ευγηρίας στη Θεσασαλονίκη και συγκεκριμένα στο Ασβεστοχώρι έχουν καταλήξει. Στις 12 Αυγούστου εντοπίστηκαν συνολικά 36 θετικά κρούσματα κορονοϊού μεταξύ των ηλικιωμένων και του προσωπικού. Σημειώνεται ότι η Εισαγγελία Θεσσαλονίκης έχει διατάξει τη διενέργεια προανάκρισης προκειμένου να διαπιστωθεί ποιοι εύθυνονται για τα κρούσματα κορονοϊού.
 

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα