Θεσσαλονίκη: 8 αστυνομικοί με κορονοϊό τις τελευταίες 9 ημέρες - Σε καραντίνα 51 αστυνομικοί

Θεσσαλονίκη: 8 αστυνομικοί με κορονοϊό τις τελευταίες 9 ημέρες - Σε καραντίνα 51 αστυνομικοί

Ανησυχία επικρατεί στην αστυνομική κοινότητα της Θεσσαλονίκης μετά τον εντοπισμό κρουσμάτων κορωνοϊού σε διάφορες υπηρεσίες της πόλης.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του thestival, από τις 8 Αυγούστου μέχρι σήμερα το μεσημέρι τα γνωστά περιστατικά κορωνοϊού σε υπηρεσίες που υπάγονται στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης ανέρχονται σε 8. Τα 7 από αυτά αφορούν αστυνομικούς που βρίσκονταν στην υπηρεσία όταν νόσησαν ενώ το ένα σε αστυνομικό που βρισκόταν στις καλοκαιρινές του διακοπές.

Πιο συγκεκριμένα, βρέθηκαν θετικοί στον κορωνοϊό:

-3 αστυνομικοί από την Διεύθυνση Αστυνομικών Επιχειρήσεων Θεσσαλονίκης

-1 αστυνομικός από το ΑΤ Τούμπας - Τριανδρίας

-1 αστυνομικός από την Υποδιεύθυνση Οικονομικής Αστυνομίας Β. Ελλάδος

-1 αστυνομικός από την Τροχαία Θέρμης

-1 αστυνομικός από ειδική υπηρεσία της Διεύθυνσης Τροχαίας Θεσσαλονίκης

-1 αστυνομικός από την Διεύθυνση Αστυνόμευσης Αερολιμένα Μακεδονία

Για τον λόγο αυτό τέθηκαν σε καραντίνα:

-35 αστυνομικοί από την Διεύθυνσης Αστυνομικών Επιχειρήσεων Θεσσαλονίκης

-7 αστυνομικοί από την Τροχαία Θέρμης

-5 αστυνομικοί από την Διεύθυνση Τροχαίας Θεσσαλονίκης

-4 αστυνομικοί από το ΑΤ Τούμπας - Τριανδρίας

Την Πέμπτη και την Παρασκευή κλιμάκια του ΕΟΔΥ πήραν δείγματα από αστυνομικούς πέντε υπηρεσιών της ΓΑΔΘ (Διεύθυνσης Τροχαίας, Τροχαία Θέρμης, ΔΑΕΘ, ΑΤ Τούμπας – Τριανδρίας, Διεύθυνση Αστυνόμευσης Αερολιμένα. Κάποια από τα αποτελέσματα έχουν ήδη γίνει γνωστά, ενώ άλλα θα ανακοινωθούν εντός της ημέρας.

Την ίδια ώρα η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης με επιστολή της προς τους Υπουργούς Προστασίας του Πολίτη και Υγείας ζητά να υποβάλλονται σε μοριακό τεστ όλοι οι αστυνομικοί που επιστρέφουν από άδειες.

Αναλυτικά η επιστολή της ΕΑΥΘ:

"Τα ολοένα αυξανόμενα κρούσματα του Covid-19 και τα αποθαρρυντικά στοιχεία του ΕΟΔΥ για τη διασπορά του στην χώρα μας, αποτυπώνουν μια πραγματικότητα που προκαλεί έντονο προβληματισμό και ανησυχία σε όλους, και ιδιαίτερα στους Αστυνομικούς, οι οποίοι βρίσκονται σε διαρκή επαφή με τους πολίτες κατά τη διάρκεια της εργασίας τους.

Η Ελληνική Αστυνομία αποτελεί τον βασικότερο μηχανισμό ελέγχου τήρησης των περιοριστικών μέτρων για την προστασία της δημόσιας υγείας και ως εκ τούτου οι εργαζόμενοί της επιβάλλεται να θωρακιστούν απόλυτα έναντι του ιού. Διαφορετικά, οι συνέπειες θα είναι πολύπλευρες και θα οδηγηθούμε στην αποχή μεγάλου μέρους του προσωπικού από τα καθήκοντά του. Το γεγονός αυτό, θα αποβεί μοιραίο για τις εσωτερικές λειτουργίες του Σώματος και τις παρεχόμενες υπηρεσίες προς τον πολίτη.

Η πρόσφατη εγκύκλιος του Υπουργού Υγείας για δωρεάν υποχρεωτικό μοριακό έλεγχο (PCR) σε όλους τους υγειονομικούς υπαλλήλους (γιατρούς, νοσηλευτές, λοιπό προσωπικό) που επιστρέφουν από κανονική άδεια, είναι μια θετική ενέργεια και προτείνουμε να επεκταθεί άμεσα και στο αστυνομικό προσωπικό.

Παρακαλούμε να εξετάσετε την πρότασή μας, καθώς με την υιοθέτηση αυτής, θα εξασφαλιστεί η ορθή αστυνόμευση της επικράτειας, θα περιοριστεί η δημιουργία “εστιών” μέσα στις αστυνομικές Υπηρεσίες και θα διασφαλιστεί η υγεία των συναδέλφων μας και των πολιτών".

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα