Δύο νέα κρούσματα κορονοϊού στην Κρήτη

Δύο νέα κρούσματα κορωνοϊού επιβεβαιώθηκαν σήμερα στην Κρήτη.

Σύμφωνα με πληροφορίες του cretapost, το πρώτο είναι αποτέλεσμα ιχνηλάτησης καθώς αποτελεί άτομο στο στενό οικογενειακό κύκλο του προηγούμενου κρούσματος που είχε επιβεβαιωθεί στο Βραχάσι του νομού Λασιθίου.

Η ενημέρωση ήρθε με ανάρτηση του προέδρου της Κοινότητας Βραχασίου, Κώστα Κυβερνητάκη ο οποίος για την ακρίβεια ανέφερε:

«Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση των αποτελεσμάτων της ιχνηλατησης των στενών επαφών του οικογενειακου περιβάλλοντος του κρούσματος στο Βραχασι από την γιατρό Κα Αθήνα Καρπούζη προέκυψε ένα ακόμη κρούσμα.

Όλη η οικογένεια συνεχίζει να παραμένει σε καραντίνα στο σπίτι τους. Δεν χρεαζεται πανικός αλλά ούτε εφησυχασμος. Τηρουμε με ευλάβεια τα μέτρα ατομικής προστασιας».

Την ίδια ώρα, μία 52χρονη νοσηλεύτρια εισήχθη στην πτέρυγα covid-19 του νοσοκομείου Ρεθύμνου καθώς το τεστ για κορωνοϊό στο οποίο υπεβλήθη βγήκε θετικό.

Όπως αναφέρει το goodnet.gr, η 52χρονη προσήλθε με συμπτώματα στο νοσοκομείο, όπου παραμένει νοσηλευόμενη σε καλή κατάσταση.

Ταυτόχρονα έχει ξεκινήσει η ιχνηλάτηση των επαφών της, ενώ οι πληροφορίες αναφέρουν ότι η ίδια δεν είχε ταξιδεψει εκτός Ρεθύμνου.

Πρόκειται για το δεύτερο κρούσμα μέσα σε δύο μέρες, αφού χθες επιβεβαιώθηκε ως θετική στον covid 19 μια 23χρονη που παραμένει σε καραντίνα στο σπίτι της.

 

cretapost

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα