Κορονοϊός: Ανησυχία σε κυβέρνηση και λοιμωξιολόγους για τις αυξητικές τάσεις της πανδημίας

Οι αυξητικές τάσεις των ημερήσιων κρουσμάτων και η απότομη κορύφωση της καμπύλης στη χώρα μας οδήγησαν στη λήψη νέων μέτρων. Την ανάγκη τήρησης τους για την αποφυγή νέου κύματος πανδημίας τόνισε το μεσημέρι της Τρίτης ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς.

To απόγευμα της Τρίτης ανακοινώθηκαν από τον ΕΟΔΥ 196 νέα κρούσματα του νέου ιού στη χώρα, εκ των οποίων τα 20 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 5942, εκ των οποίων το 54.9% αφορά άνδρες.

1.503 (25,3%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 2.885 (48,6%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

26 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 65 ετών. 8 (30.8%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. To 53.8% έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. 130 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

Κορονοϊός: Που εντοπίζονται τα 196 νέα κρούσματα - Στο κόκκινο με 82 η Αττική

Παρά τις συστάσεις των ειδικών και τους προειδοποιήσεις ότι τα πάρτι αποτελούν εστίες υπερμετάδοσης του κορονοϊού, φαίνεται ότι υπάρχουν ακόμα πολίτες που αδιαφορούν και δεν εφαρμόζουν τα προβλεπόμενα μέτρα. Χθες, Δευτέρα (10/8), οι αστυνομικοί συνέλαβαν ένα άτομο γιατί διοργάνωσε πάρτι σε βίλα στη Μύκονο. Σύμφωνα με πληροφορίες, η μουσική ήταν στη διαπασών με αποτέλεσμα το πάρτι να γίνει γρήγορα αντιληπτό. Οι αστυνομικοί έφτασαν στο πολυτελές σπίτι και «χάλασαν» τα... σχέδια των διοργανωτών. Ο συλληφθείς κατηγορείται για διατάραξη κοινής ησυχίας, ενώ οι έλεγχοι θα συνεχιστούν στο νησί των ανέμων και τις επόμενες ημέρες, ακόμα και από αστυνομικούς με πολιτικά. Την ίδια ημέρα, μπήκε λουκέτο σε κατάστημα της Μυκόνου, στο οποίο παρατηρήθηκε συνωστισμός πελατών.

Στο μεταξύ, μεταθέτουν το ωράριο λειτουργίας τους νυχτερινά κέντρα της Θεσσαλονίκης μετά τα περιοριστικά μέτρα που επέβαλε η κυβέρνηση με στόχο τον περιορισμό διασποράς του κορονοϊού. Από σήμερα τα μεσάνυχτα επιβάλλεται λουκέτο στα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος μετά τις 12 τα μεσάνυχτα και μέχρι τις 7 το πρωί, καθώς παρατηρήθηκε συνωστισμός σε νυχτερινά κέντρα διασκέδασης σε διάφορες περιοχές της χώρας.

Την ίδια ώρα, όπως θα δείτε στο ρεπορτάζ του Open Tv, ιδιοκτήτες μπαρ και εστιατορίων διαμαρτύρονται για την αλλαγή στο ωράριο, κάνοντας λόγο για ένα ακόμη ισχυρό πλήγμα.

Μέτρα για τον κορονοϊό: Πώς ελήφθη η απόφαση να κλείνουν μπαρ και εστιατόρια τα μεσάνυχτα

Κρούσματα κορονοϊού: Γυρίζουν από τα νησιά και φέρνουν τον ιό στην Αθήνα

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα