Κορονοϊός: Μετατέθηκε ο διοικητής του ΑΤ Πόρου μετά τις καταγγελίες του δημάρχου

Κορονοϊός: Μετατέθηκε ο διοικητής του ΑΤ Πόρου μετά τις καταγγελίες του δημάρχου

Μετατέθηκε, μετά από σχετική απόφαση του αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας, ο διοικητής του Αστυνομικού Τμήματος του Πόρου, μετά από καταγγελίες του δημάρχου Πόρου, Γιάννη Δημητριάδη, ότι η Αστυνομία δεν έκανε ελέγχους για κορωνοϊό, παρά τις συστάσεις του. 

Σύμφωνα με πληροφορίες του cnn.gr, δεν υπήρχε καλή συνεργασία μεταξύ της δημοτικής αρχής και του συγκεκριμένου διοικητή ενώ υπήρχε και δυσαρέσκεια για τον αριθμό των ελέγχων.

Έτσι, με αφορμή το τοπικό lockdown στον Πόρο αποφασίστηκε η μετάθεσή του σε άλλη υπηρεσία.

Πληροφορίες του enikos.gr, κάνουν λόγο για ραγδαίες εξελίξεις, αναφέροντας πως ο διοικητής του Αστυνομικού Τμήματος Πόρου έχει καταθέσει ένσταση και αναμένεται να συσταθεί επιτροπή που θα εξετάσει την ένστασή του και θα ληφθεί τελική απόφαση.

"Είχαν αποφασίσει να μην κάνουν ελέγχους και μάλιστα να μην ανταποκρίνονται ούτε και στις δικές μας εκκλήσεις για ελέγχους" κατήγγειλε χθες Παρασκευή ο δήμαρχος στο Open. Όπως τόνισε όταν ο ίδιος πίεσε την κατάσταση τότε οι έλεγχοι που έγιναν αντί να επικεντρώνονται στα μέτρα κατά του κορωνοϊού, επικεντρώθηκαν στους καταλόγους των καταστημάτων.

Επίσης, όπως κατήγγειλε δημόσια ο δήμαρχος του νησιού, η αστυνομία ακόμη και σε κάποιους ελέγχους που πραγματοποίησε δεν προχώρησε σε κυρώσεις. Ανέφερε μεταξύ άλλων πως ο Δήμος σε ελέγχους που είχε κάνει είχε διαπιστώσει παραβάσεις και μάλιστα είχε "σφραγίσει" και κατάστημα.

Πόρος: Δεν γίνονταν έλεγχοι από την αστυνομία καταγγέλλει ο Δήμαρχος

Το βράδυ της Πέμπτης πραγματοποιήθηκε έκτακτη σύσκεψη στο Κέντρο Επιχειρήσεων της Πολιτικής Προστασίας.

Κορονοϊός: Προ των πυλών νέα μέτρα τη Δευτέρα – Οι περιοχές που βρίσκονται στο κόκκινο

Με βάση τα επιδημιολογικά δεδομένα στο νησί του Πόρου με εντολή του Υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκου Χαρδαλιά, σε συνεννόηση με τον Καθηγητή Σωτήρη Τσιόδρα και με απόφαση του Γενικού Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας, Βασίλειου Παπαγεωργίου, για επιτακτικούς λόγους αντιμετώπισης σοβαρού κινδύνου δημόσιας υγείας και ειδικότερα για τον περιορισμό της διασποράς των επιπτώσεων της νόσου COVID-19, αποφασίστηκαν τα κάτωθι περιοριστικά μέτρα:

• Απαγόρευση λειτουργίας όλων των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος από τις 23.00 έως τις 07.00 της επομένης.

• Αναστολή κάθε είδους εκδήλωσης όπως live πάρτυ, εμποροπανηγύρεις, λιτανείες, λαϊκές αγορές κλπ.

• Απαγόρευση κάθε είδους συνάθροισης πολιτών άνω των 9 ατόμων για οποιονδήποτε λόγο, τόσο σε δημόσιο όσο και σε ιδιωτικό χώρο.

• Στους χώρους εστίασης επιτρέπεται μέγιστος αριθμός ατόμων σε κάθε τραπεζοκάθισμα έως 4 άτομα, εκτός εάν πρόκειται για συγγενείς Α’ βαθμού όπου επιτρέπεται έως 6 άτομα.

• Υποχρεωτική η χρήση μάσκας σε όλο το νησί τόσο σε εξωτερικούς όσο και σε εσωτερικούς χώρους.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα