Συναγερμός στη Θεσσαλονίκη για την αύξηση των κρουσμάτων - Έκτακτη τηλεδιάσκεψη. Τοπικά lockdown;

Συναγερμός στη Θεσσαλονίκη για την αύξηση των κρουσμάτων - Έκτακτη τηλεδιάσκεψη. Τοπικά lockdown;

Έκτακτη σύσκεψη με τηλεδιάσκεψη πραγματοποιήθηκε με τη συμμετοχή του περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολου Τζιτζικώστα, του δήμαρχου  Κωνσταντίνου Ζέρβα, του υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας, Νίκου Χαρδαλιά και του επικεφαλής της επιτροπής λοιμωξιολόγων, Σωτήρη Τσιόδρα για την κατάσταση που επικρατεί λόγω της πανδημίας στην Κεντρική Μακεδονία και τη Θεσσαλονίκη.

Η αύξηση των κρουσμάτων σε Κεντρική Μακεδονία, με επίκεντρο τη Θεσσαλονίκη και τη Χαλκιδική αποτέλεσε το λόγο που πραγματοποιήθηκε η έκτακτη σύσκεψη.

Το ενδεχόμενο να τεθούν περιοριστικά μέτρα στη Θεσσαλονίκη έβαλαν στο τραπέζι ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς και ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας για τον κορωνοϊό, Σωτήρης Τσιόδρας κατά τη διάρκεια έκτακτης τηλεδιάσκεψης που πραγματοποιήθηκε σήμερα  με τη συμμετοχή του περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολου Τζιτζικώστα και του δημάρχου Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνου Ζέρβα.

Στη Θεσσαλονίκη, τις τρεις τελευταίες μέρες έχουν επιβεβαιωθεί 107 κρούσματα (47 την Τρίτη, 22 την Τετάρτη και 38 την Πέμπτη). 

Σε περίπτωση που τα κρούσματα δεν περιοριστούν τις επόμενες μέρες δεν αποκλείεται να τεθούν σε ισχύ περιοριστικά μέτρα μετά το Δεκαπένταύγουστο-οπότε και επιστρέφουν οι περισσότεροι από τις διακοπές τους στην πόλη- με στόχο τον περιορισμό διασποράς του ιού.

Μεταξύ άλλων αυτά θα αφορούν το ωράριο λειτουργίας των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος ενώ σε επόμενο στάδιο και αν δεν τεθεί υπό έλεγχο η κατάσταση θα ενεργοποιηθεί το μέτρο της απαγόρευσης κυκλοφορίας τις βραδινές ώρες. 

Αναμένεται επίσημη ανακοίνωση για τις εξελίξεις.

 

Πηγή: grtimes.gr

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα