Δρόμοι μετατράπηκαν σε ποτάμια μετά από νεροποντή στη Κέρκυρα

Δρόμοι μετατράπηκαν σε ποτάμια μετά από νεροποντή στη Κέρκυρα

Σε ποτάμια μετατράπηκαν, μέσα σε λίγη ώρα, κεντρικοί και επαρχιακοί δρόμοι της Κέρκυρας μετά τη δυνατή νεροποντή που έπληξε επί περίπου δύο ώρες το νησί.

Δέντρο που ξεριζώθηκε λόγω των ισχυρών ανέμων που έπνεαν το πρωί, καταπλάκωσε σταθμευμένα αυτοκίνητα, στην πόλη της Κέρκυρας, προκαλώντας υλικές ζημιές, ενώ χρειάστηκε η επέμβαση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας για να τα απεγκλωβίσει.

Η δυνατή βροχή προκάλεσε πτώσεις σοβάδων από τις προσόψεις κτηρίων στο Λιστόν, αλλά και σε κτήρια στο Παλιό Λιμάνι.

Στον Ποταμό, παρακείμενο δημοτικό διαμέρισμα του κεντρικού δήμου Κέρκυρας, οι δρόμοι μετατράπηκαν σε λίγη ώρα σε ορμητικούς χείμαρρους, δυσχεραίνοντας τη διέλευση των οχημάτων και των πεζών.

Έντονα ήταν τα καιρικά φαινόμενα και στη Βόρεια Κέρκυρα, με αποτέλεσμα να χρειαστεί η παρέμβαση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας για άντληση υδάτων.

Στον Παντοκράτορα, το πιο ψηλό όρος της Κέρκυρας, η πυκνή ομίχλη κράτησε αρκετή ώρα τους προσκυνητές στην Ιερά Μονή του Σωτήρος, καθώς ήταν αδύνατη η διέλευση των οχημάτων από και προς το μοναστήρι.

Αυτή την ώρα, τα καιρικά φαινόμενα στο νησί είναι υπό πλήρη ύφεση, ενώ, σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (Ε.Μ.Υ.), καταιγίδες αναμένονται και κατά τις απογευματινές ώρες.

 

ieidiseis