Κεχριές Κορινθίας: Κοντά σε σπίτια η φωτιά - Εκκενώθηκαν οικισμοί και κατασκήνωση

Μεγάλη πυρκαγιά ξέσπασε το μεσημέρι της Τετάρτης στις Κεγχριές Κορινθίας!

 Κοντά στα σπίτια η φωτιά – Συγκλονιστικές εικόνες

Κόβουν την ανάσα οι εικόνες που ακολουθούν. Όπως φαίνεται οι φλόγες έχουν φτάσει μέχρι τα σπίτια. Η κυκλοφορία στην Π.ΕΟ Ισθμού – Επιδαύρου έχει διακοπεί.

 

Στην περιοχή μεταβαίνουν ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς και ο αρχηγός του Πυροσβεστικού σώματος, αντιστράτηγος Στέφανος Κολοκούρης.

Η φωτιά μαίνεται σε δασική έκταση και στο σημείο σπεύδουν αυτή τη στιγμή ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής και από την Αργολίδα.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του korinthostv.gr, η φωτιά έχει πλησιάζει επικίνδυνα κοντά στο στρατόπεδο όπου βρίσκονται αποθήκες πυρομαχικών, ενώ εντός του χώρου έχουν ήδη βρεθεί πυροσβεστικές δυνάμεις.

Οι ισχυροί άνεμοι και το μέγεθος της πυρκαγιάς, ανάγκασε τις αρχές να δώσουν εντολή για εκκένωση τριών οικισμών.

Στην εκκένωση τριών οικισμών και μιας κατασκήνωσης που βρίσκονται κοντά στο μέτωπο της πυρκαγιάς στις Κεχριές Κορινθίας προχώρησε η Πυροσβεστική, όπως ανέφερε στο Αθηναϊκό - Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο δήμαρχος Κορινθίων, Βασίλης Νανόπουλος.

Σύμφωνα με τις δηλώσεις του, οι κάτοικοι των οικισμών Άγιος Κωνσταντίνος, Γαλατάκι και Ζίμενς έχουν μεταφερθεί με λεωφορεία, αλλά και δικά τους μέσα, σε ασφαλές μέρος κοντά σε παραλιακή περιοχή. Επίσης, σε ασφαλές μέρος έχουν μεταφερθεί και τα παιδιά που φιλοξενούνται στην κατασκήνωση που λειτουργεί στην περιοχή.

Ο κ. Νανόπουλος τόνισε επίσης ότι η φωτιά δεν απείλησε την κατασκήνωση, ενώ οι πυροσβεστικές δυνάμεις προσπαθούν να κρατήσουν τη φωτιά μακριά από σπίτια που βρίσκονται κοντά στο πύρινο μέτωπο.

 Κάτοικος της περιοχής μίλησε στον Realfm 97,8 και την εκπομπή των Άκη Παυλοπουλου και Μάνου Νιφλή και περιέγραψε την κατάσταση που επικρατεί αυτή τη στιγμή, λέγοντας πως έχουν καεί σπίτια και αρκετός κόσμος έχει εγκαταλείψει τα σπίτια του και έχει καταφύγει στην παραλία.

"Το σπίτι μου είναι δίπλα από το στρατόπεδο στις Κεχριές. Έχουν εκκενωθεί τα σπίτια, η φωτιά είναι ακριβώς δίπλα μας. Έχουν καεί ήδη σπίτια. Ήρθαν δύο ελικόπτερα και δύο αεροπλάνα, έπειτα από δύο ώρες. Εμείς έχουμε εκκενώσει το σπίτι μας, έχουμε φύγει και έχουμε κατέβει στην παραλία" είπε η κ. Μανίνα Λέκου στον Realfm.

 

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

ΔΕΙΤΕ ΤΑ VIDEO

Δείτε ακόμα