Σε ξενοδοχείο καραντίνας παιδάκι με κορονοϊό στη Χερσόνησο

Σε ξενοδοχείο καραντίνας παιδάκι με κορονοϊό στη Χερσόνησο

Στο ένα εκ των τριών καταλυμάτων καραντίνας της Χερσονήσου βρίσκεται ένα παιδάκι, ηλικίας περίπου 8 με 10 ετών, αφού βρέθηκε θετικό στον κορονοϊό το μεσημέρι της Παρασκευής (17/7).

Όπως μεταδίδει το neakriti.gr, πρόκειται για μέλος τετραμελούς οικογένειας από τη Ρουμανία, οι οποίοι είχαν έρθει για διακοπές στην Κρήτη.

Η μητέρα μαζί με το παιδάκι που έχει προσβληθεί από τον ιό διαμένουν σε ξεχωριστό δωμάτιο από τον πατέρα και το δεύτερο παιδί της οικογένειας, κατά το ίδιο Μέσο.

Ακόμη δύο περιστατικά στην Κρήτη

Νωρίτερα σήμερα είχε γίνει γνωστό πως καταγράφηκαν ακόμη δύο κρούσματα στο νησί.

Όπως ανέφερε το cretalive.gr, ένας 55χρονος και μια 38χρονη  βρέθηκαν θετικοί στον κορονοϊό μετά και τις σχετικούς ελέγχους, με τον πρώτο να νοσηλεύεται μάλιστα στην Μονάδα Covid-19 στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ηρακλείου.

Όπως αναφέρει το ίδιο δημοσίευμα ο 55χρονος και η 38χρονη είχαν ταξιδέψει πρόσφατα στο εξωτερικό, ενώ τα συμπτώματα που παρουσιάζουν χαρακτηρίζονται ήπια.

Στους 194 οι νεκροί στη χώρα

Υπενθυμίζεται πως νωρίτερα σήμερα γνωστοποιήθηκε ο θάνατος μίας 83χρονης στη Θεσσαλονίκη, η οποία αποτελεί το 194ο θύμα του κορονοϊού στην Ελλάδα.

Η ηλικιωμένη κατέληξε στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) του νοσοκομείου «Παπανικολάου» το πρωί της Παρασκευής (17/7), ενώ δεν είναι σαφές αν έπασχε και από υποκείμενα νοσήματα.

Σημειώνεται, επίσης, πως την Πέμπτη, ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 35 νέα κρούσματα, εκ των οποίων τα 18 εισαγόμενα, με το συνολικό αριθμό τους να είναι πλέον 3.939.

Άμεση ενημέρωση τώρα και στο Google News - Ακολουθήστε το iEidiseis.gr στο Google News

Αναλυτικά, σύμφωνα με τη χθεσινή γεωγραφική κατανομή της επιδημιολογικής έκθεσης του ΕΟΔΥ ανακοινώθηκε πως εντοπίστηκαν:

13 κρούσματα κατά τους ελέγχους που διενεργήθηκαν στις πύλες εισόδου της χώρας,

πέντε εισαγόμενα κρούσματα που προσήλθαν αυτοβούλως για έλεγχο,

10 κρούσματα στην περιφερειακή ενότητα Αττικής,

τρία κρούσματα στην περιφερειακή ενότητα Θεσσαλονίκης,

ένα κρούσμα στην περιφερειακή ενότητα Δράμας,

ένα κρούσμα στην περιφερειακή ενότητα Κοζάνης,

ένα στην περιφερειακή ενότητα Λάρισας,

ένα στην περιφερειακή ενότητα Χαλκιδικής

Από το σύνολο των περιστατικών του νέου ιού, τα 1.069 (27,1%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 2.035 (51,7%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

Επανέρχεται η εβδομαδιαία ενημέρωση από τον Ν. Χαρδαλιά

Αξίζει, εξάλλου, να αναφερθεί πως την Πέμπτη ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας ανακοίνωσε πως επανέρχεται η ενημέρωση σε εβδομαδιαία βάση αποκλειστικά για επιχειρησιακά θέματα.

Όπως είπε, η ενημέρωση θα πραγματοποιείται κάθε Τρίτη στις 6 μ.μ. από τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκο Χαρδαλιά.

Υπενθυμίζεται πως η τελευταία «ζωντανή» ενημέρωση για τον κορονοϊό - μαζί με τον εκπρόσωπο του υπουργείου Υγείας Σωτήρη Τσιόδρα - είχε γίνει στις 26 Μαΐου.

 

ieidiseis

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα