Θετική στον κορονοϊό 60χρονη στο Ναύπλιο - Πέρασε τον Προμαχώνα ως αρνητική

Θετική στον κορονοϊό 60χρονη στο Ναύπλιο  - Πέρασε τον Προμαχώνα ως αρνητική

Μια 60χρονη γυναίκα που επισκέφτηκε το Ναύπλιο είναι θετική στον κορονοϊό, ενώ αρχικά το τεστ είχε βγει αρνητικό.

Θετική στον κορονοϊό είναι μια 60χρονη γυναίκα που πήγε στο Ναύπλιο, ενώ όταν πέρασε από τον Προμαχώνα, το τεστ στο οποίο υποβλήθηκε ήταν αρνητικό.

Μάλιστα, το argonafplia.gr αναφέρει πως πρόκειται για μια κάτοικο Ρουμανίας που ήρθε στην Ελλάδα για να επισκεφτεί την κόρη της που εργάζεται στο Ναύπλιο. Λίγες ημέρες μετά την άφιξη της άρχισε να έχει πρόβλημα με γαστρεντερίτιδα που δεν σταματούσε με τίποτα.

Απευθυνόμενη στο νοσοκομείο για βοήθεια και αναφέροντας τα συμπτώματα της προκάλεσε την υποψία ότι είναι κρούσμα του κορονοϊού. Της έκαναν το τεστ στο Ναύπλιο που επιβεβαιώθηκε ότι όντως είχε προσβληθεί από τον ιό που δεν είχε εκδηλωθεί ακόμη όταν πέρασε τα σύνορα.

Επίσης, την γυναίκα μετέφερε το βράδυ της Τρίτης (14/7) πλήρωμα του ΕΚΑΒ στο νοσοκομείο «Σωτηρία» στην Αθήνα για νοσηλεία. Ήδη έχουν ληφθεί όλα τα δείγματα που απαιτούνται στα άτομα που υπέδειξε η ιχνηλάτηση και τώρα αναμένονται τα αποτελέσματα.

58 νέα κρούσματα το τελευταίο 24ωρο

Ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε χθες 58 νέα κρούσματα του νέου κορoνοϊού στη χώρα μας, εκ των οποίων τα 28 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 3883, εκ των οποίων το 54.7% άνδρες αφορά άνδρες.

1042 (26.8%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 2019 (52.0%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

Άμεση ενημέρωση τώρα και στο Google News - Ακολουθήστε το iEidiseis.gr στο Google News

13 άνθρωποι νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 58 ετών. Τρεις (23.1%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. To 76.9% έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. 122 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

Τα νέα 58 κρούσματα κορoνοϊού που ανακοίνωσε σήμερα ο ΕΟΔΥ κατανέμονται γεωγραφικά ως εξής: 28 κρούσματα εντοπίστηκαν κατά τους ελέγχους που διενεργήθηκαν στις πύλες εισόδου της χώρας, 6 είναι εισαγόμενα κρούσματα που προσήλθαν αυτοβούλως για έλεγχο, 8 κρούσματα δηλώθηκαν στην περιφερειακή ενότητα Αττικής, 7 κρούσματα στην περιφερειακή ενότητα Θεσσαλονίκης, 3 κρούσματα στην περιφερειακή ενότητα Λέσβου, 2 κρούσματα στην περιφερειακή ενότητα Ξάνθης, 1 κρούσμα στην περιφερειακή ενότητα Ημαθίας, 1 κρούσμα στην περιφερειακή ενότητα Κοζάνης, 1 κρούσμα στην περιφερειακή ενότητα Άρτας και 1 κρούσμα στην περιφερειακή ενότητα Χαλκιδικής.

 

ΠΗΓΗ: argonafplia.gr

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα