Παρέμβαση του Ρουβίκωνα σε δικηγορικό γραφείο για την υπόθεση Τοπαλούδη

Παρέμβαση του Ρουβίκωνα σε δικηγορικό γραφείο για την υπόθεση Τοπαλούδη

Παρέμβαση στο γραφείο του δικηγόρου υπεράσπισης του 21χρονου Ροδίτη ο οποίος καταδικάστηκε για τη δολοφονία και τον βιασμό της Ελένης Τοπαλούδη, πραγματοποίησε το απόγευμα της Παρασκευής ο Ρουβίκωνας.

«Εγώ βιασμό σε αυτή τη δικογραφία δεν είδα… Βιασμό με στηθόδεσμο δεν μπορώ να φανταστώ… Εγώ πιστεύω τον Μανώλη. Όλες οι φίλες της αναφέρουν τα ναρκωτικά. Όταν είσαι γυμνός και υπό επήρεια, όλα τα συμπλέγματα που είχες βγαίνουν στην επιφάνεια. Και παίρνω τη θέση του ψυχολόγου… Το γιατί δεν έχει η Ελένη σύντροφο, λέει ο Μανώλης. Όχι δε μου άρεσε η Ελένη, συγγνώμη κιολας κύριε Γιάννη. Ήταν σαν παρανοϊκή, λέει για την Ελένη… Ψυχική υγεία υπάρχει όταν υπάρχει μακροχρόνια σχέση… Για ένα τρίο πήγαμε και κλείσαμε τρία σπίτια, είπε ο Μανώλης… Μπράβο Μανώλη αν όντως τη χάιδευες. Μπράβο, πάντα να χαϊδεύεις τις γυναίκες. Η θέση μου είναι ότι ο Μανώλης λυπάται που δεν μπορεί να τη σώσει» είχε πει κατά την τοποθέτησή ο δικηγόρος.

«Ας ξεκαθαρίσουμε κάτι για αρχή. Ο «ιερός θεσμός του συνηγόρου υπεράσπισης» είναι ότι ο κατηγορούμενος έχει δικαίωμα σε μια δίκαιη δίκη και έχει δικαίωμα υπεράσπισης. Δεν θα μπούμε σε κάποιου είδους αμφισβήτησης και κριτικής αυτού. Στη συγκεκριμένη δίκη, από τη στιγμή που οι συνήγοροι υπεράσπισης μπήκαν στην υπόθεση, άρχισαν τα ψέματα και τα σενάρια για τη συσκότιση της αλήθειας. Η παραποίηση και η συσκότιση της αλήθειας αποτελεί παράβαση καθήκοντος, και δεν υπάρχει κανένα «επαγγελματικό» άλλοθι για κάτι τέτοιο» αναφέρει στην ανακοίνωσή του ο «Ρουβίκωνας».

«Με το απύθμενο και προκλητικό θράσος τους, ουσιαστικά χρησιμοποίησαν το ίδιο σεξιστικό δηλητήριο που διάφοροι ξερνούσαν από την πρώτη στιγμή της εξαφάνισης της Ελένης Τοπαλούδη, πριν καν διαπιστωθεί ο βιασμός και η δολοφονία της, και που, όπως συνηθίζεται σε τέτοιες περιπτώσεις, είχε στόχο να αντιστρέψει τον ρόλο θύματος και θύτη και να μειώσει, να κανιβαλίσει, να σπιλώσει το θύμα.

»Από την πλευρά μας, δεν είμαστε διατεθειμένες/οι να αφήσουμε κανένα παράθυρο ανοιχτό στον μισογυνισμό, δεν πρόκειται να κάνουμε ούτε βήμα πίσω απέναντι στον βαθιά ριζωμένο σεξιστικό οχετό» αναφέρει μεταξύ άλλων η ανακοίνωση και καταλήγει:

«Στεκόμαστε απέναντι σε όσους επιδιώκουν να αμαυρώσουν τον χαρακτήρα και τη μνήμη των βιασμένων και δολοφονημένων γυναικείων σωμάτων, απέναντι σε όλους αυτούς που με κάθε τρόπο και μέσο, παραβιάζουν και δολοφονούν για δεύτερη φορά το σώμα και την προσωπικότητα μιας γυναίκας».

http://www.topontiki.gr

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα