Απίστευτοι διάλογοι των μπράβων του Πειραιά: Η επίδειξη δύναμης και οι απειλές

Απίστευτοι διάλογοι των μπράβων του Πειραιά: Η επίδειξη δύναμης και οι απειλές

Αρχηγού παρόντος πάσα αρχή παυσάτω, αυτό ήταν το μότο του 35χρονου φερόμενου αρχηγού των μπράβων του Πειραιά, το οποίο είχε αποτυπώσει σε φωτογραφία στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Μέσα από ένα αυτοκίνητο κρατά δύο πιστόλια. Το ένα έξω από το παράθυρο με καπνισμένη κάνη.

Σε άλλες φωτογραφίες είναι εμφανής η αγάπη του για τα όπλα, τις γρήγορες μηχανές και αυτοκίνητα, την χλιδάτη ζωή και τις πεποιθήσεις του.

Η επίδειξη δύναμης και ισχύος αποτυπωνόταν στις συνομιλίες του, όταν είχε διαφορές με κάποιον "συνεταίρο" στην συμμορία:

"Αλλά θα ήταν του πρώτου τα μυαλά που θα ήταν στην τζαμαρία και θα έμπαινα στη φυλακή. Πες μου όποτε θες να δώσουμε σε 5-6 παιδιά ένα χαρτζιλίκι και να κατέβουμε κάτω να τα λιώσουμε (Μεσσηνία)".

Ο ιδιοκτήτης καταστήματος απευθύνεται στον εμπλεκόμενο αστυνομικό για πρόστιμο αντικαπνιστικού νόμου που του επιβλήθηκε:

Ιδιοκτήτης: Τάλιρο, κατοστάρικο, καλά δεν είναι βρε Νίκο μου, τι να κάνω; Καλά δεν είναι τόσο βρε φίλε;

Αστυνομικός: Εντάξει και πιο λίγα θα το κανονίσουμε και μην αγχώνεσαι και εννοείται και άμα σου πει και τίποτα θα μπω εγώ στη μέση και θα το κανονίσω.

Οι απειλές του αρχηγού είναι συνεχής και γίνονται εντονότερες όταν απευθύνεται σε αντιπάλους:

"Άκου αρ…. θα πας στα 8,5 χιλιάρικα, θα σου γα….. το σπίτι και θα σας ανατινάξω οικογενειακώς"

Ο 35χρονος αρχηγός συνομιλεί με τον εμπλεκόμενο αστυνομικό για παραγγελίες όπλων και ανταλλακτικών τους:

Αστυνομικός: Αυτό για το ποδήλατο (όπλο) έχεις παραγγείλει γιατί υπάρχουν δύο σέλες (λαβές), μία για το μακρύ και μία για το κοντό.

Αρχηγός: Για το μακρύ κορώνα μου η μεγάλη είναι για το 357 το Μπέβερλι (αυτόματο όπλο).

Λίγο αργότερα και πάλι ο αρχηγός συνομιλεί με άλλο άτομο για την αγοραπωλησία φυσιγγίων που τρυπούν αλεξίσφαιρα:

Αρχηγός: Τα μισά είναι μεγάλες 9άρες για ΜΡ5 και για περίστροφο και τα άλλα μισά είναι 9άρες με μεταλλικό μπροστά που τρυπάει και γιλέκο (αλεξίσφαιρο)

Στον μεγάλο όγκο των απομαγνητοφωνημένων συνομιλιών αναδεικνύεται η περιγραφή μέλους της συμμορίας για "συμβόλαιο" ανατίναξης οχήματος επί πληρωμή:

"Του έβαλα έναν μηχανισμό σε ένα μηχανάκι που το είχε εκεί κάτω απ’ το μαγαζί που νοίκιαζε. Σηκώθηκε στον αέρα. Πήρε και ένα αμάξι φωτιά, χτύπησε και μια γριά".

Ένας καταστηματάρχης κατέθεσε ότι δανείστηκε χρήματα από τους μπράβους του Πειραιά και του πήραν σε μικρό χρονικό διάστημα τα διπλά, με τοκογλυφικούς υπέρογκους τόκους.

Χαρακτηριστικό της δράσης της συμμορίας, είναι το γεγονός πως χρησιμοποιούσαν τα μηχανάκια ντελίβερι σαντουιτσάδικου, ως κάλυψη για να κάνουν τις εκβιαστικές εισπράξεις…

thetoc

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα