Χάκερ χτύπησαν τον server μεγάλης ελληνικής τράπεζας; Αναστάτωση μετά από αποστολή SMS

Χάκερ χτύπησαν τον server μεγάλης ελληνικής τράπεζας; Αναστάτωση μετά από αποστολή SMS

Μεγάλη αναστάτωση επικρατεί αυτή την ώρα στο επιτελείο μεγάλης ελληνικής τράπεζας (μίας εκ των συστημικών) καθώς φαίνεται πως χάκερ χτύπησαν τον server του συγκεκριμένου χρηματοπιστωτικού ιδρύματος.

Πηγές του mononews αναφέρουν πως πελάτες της τράπεζας δέχονται σωρηδόν emails στα κινητά τους τηλέφωνα, τα οποία αναφέρουν ότι ο κωδικός τους άλλαξε και να χρησιμοποιήσουν άλλον συγκεκριμένο κωδικό.

Πελάτες της τράπεζας αναφέρουν στα social media ότι δέχονται SMS στα κινητά τους τηλέφωνα για αλλαγή κωδικών ενώ κάποιοι επισημαίνουν ότι το τηλεφωνικό κέντρο της τράπεζας δεν λειτουργεί.

Αναστάτωση προκλήθηκε τις τελευταίες ώρες σε πελάτες της Alpha Bank που έλαβαν στο κινητό τους μηνύματα με κωδικούς. Πηγές της τράπεζας με τις οποίες επικοινώνησε το Euro2day.gr δηλώνουν ότι είναι «τεχνικής φύσεως» θέμα και ότι δεν υφίσταται ζήτημα κυβερνοεπίθεσης στα συστήματα της τράπεζας σημειώνοντας κατηγορηματικά ότι δεν υπάρχει κανένας κίνδυνος για τα χρήματα, αλλά και τα προσωπικά δεδομένα των πελατών.

Κάποιες πρώτες πληροφορίες αναφέρουν ότι πρόκειται για «ανάσυρση» παλιών ανενεργών κωδικών οι οποίοι δεν σχετίζονται με τους λογαριασμούς των πελατών της τράπεζας καθώς είναι ανενεργοί.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα