Απαγόρευση μετακίνησης στο κέντρο της Αθήνας: Μόνο με SMS η πρόσβαση από 15 Ιουνίου

Απαγόρευση μετακίνησης στο κέντρο της Αθήνας: Μόνο με SMS η πρόσβαση από 15 Ιουνίου

Από 15 Ιουνίου η διέλευση των αυτοκίνητων στο Κέντρο θα γίνεται μόνο με sms προς τα οργανωμένα πάρκινγκ της περιοχής, ενώ όποιος παραβιάζει τα μέτρα θα τιμωρείται με καμπάνα150 ευρώ

Αλλάζουν όλα από τις 15 Ιουνίου σχετικά με την πρόσβαση και την διέλευση με ΙΧ από το κέντρο της Αθήνας, καθώς θα απαιτείται αποστολή γραπτού sms.
Σύμφωνα με όσα έχουν γνωστά η αποστολή sms, θα είναι ένας από τους τρόπους μέσω του οποίου θα μπορούμε να μεταβαίνουμε στο ιστορικό κέντρο καθώς τις επόμενες μέρες θα ανακοινωθούν από τον Δήμο Αθηναίων επιπλέον επιλογές για να μπορούμε να σταθμεύουμε το όχημα μας.

Σε περίπτωση ελέγχου θα επιδεικνύουν το sms που έχουν αποστείλει από το οποίο θα επιβεβαιώνεται η κράτηση σε συγκεκριμένο χώρο.

Όσοι εργάζονται στην περιοχή θα σταθμεύουν μόνο σε θέσεις πάρκινγκ τις οποίες θα έχουν μισθωθεί.

Στις περιοχές Πλάκας και εμπορικού κέντρου λειτουργούν αρκετά υπαίθρια και στεγασμένα πάρκινγκ. Αυτά θα οργανώσουν σύστημα «κράτησης θέσεων ΙΧ», με το οποίο θα επικοινωνούν οι κάτοχοι. Το μήνυμα που θα βεβαιώνει την κράτηση θα επιδεικνύεται στα όργανα της Δημοτικής Αστυνομίας.

Τέλος σχετικά με τους δρόμους που θα κλείσουν είναι:

Αθηνάς, Ερμού, Μητροπόλεως, Αιόλου, Ολγας, Ηρώδου Αττικού, Σίνα και Ρήγα Φεραίου).

Το εμπορικό τρίγωνο που περικλείεται από τις οδούς Μητροπόλεως - Ερμού - Αθηνάς - Σταδίου και το τμήμα της οδού Ερμού από την οδό Αθηνάς έως την οδό Αγ. Ασωμάτων και η Πλάκα που περικλείεται από τις οδούς Μητροπόλεως - Ερμού - Αγίων Ασωμάτων - Αποστόλου Παύλου - Διονυσίου Αρεοπαγίτου - Λεωφόρο Βασιλίσσης Αμαλίας - Φιλελλήνων.

Επίσης θα επεκταθούν τα πεζοδρόμια στην Πανεπιστημίου και στην κάτω πλευρά της πλατείας Συντάγματος με αντίστοιχη μείωση των λωρίδων κυκλοφορίας.

Τον προηγούμενο μήνα εκδόθηκε η Κοινή Υπουργική Απόφαση που αφορά τα μέτρα περιορισμού της κυκλοφορίας και ορίζεται ότι όποιος παραβιάζει τα μέτρα θα τιμωρείται με πρόστιμο 150 ευρώ. Στην απόφαση αναφέρονται οι εξαιρέσεις και μεταξύ αυτών, εκτός από τα μέλη της κυβέρνησης, υφυπουργούς, γενικούς γραμματείς, ειδικούς γραμματείς και υπηρεσιακούς γραμματείς, βουλευτές, δημάρχους, αντιδημάρχους, περιφερειάρχες, αντιπεριφερειάρχες και συντονιστές Αποκεντρωμένων Διοικήσεων, όσους υπηρετούν στα Σώματα Ασφαλείας και στις Ενοπλες Δυνάμεις, καθώς και το ιατρικό, νοσηλευτικό και παραϊατρικό προσωπικό, το διοικητικό και βοηθητικό προσωπικό του υπουργείου Υγείας και των αρμόδιων φορέων προστασίας και παροχής υπηρεσιών υγείας και το εξουσιοδοτημένο προσωπικό της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας για την εκπλήρωση των καθηκόντων τους, περιλαμβάνονται οι μετακινήσεις: α) οχημάτων μονίμων κατοίκων, β) οχημάτων από και προς νομίμως λειτουργούντες χώρους στάθμευσης, γ) επαγγελματικών οχημάτων (TAXI) μόνο για επιβίβαση ή αποβίβαση, δ) τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, ε) οχήματα μεταφοράς εμπορευμάτων και υλικών αποκλειστικά και μόνον προς τον σκοπό της τροφοδοσίας των καταστημάτων και των επιχειρήσεων που λειτουργούν.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα