Θετική στον κορονοϊό 30χρονη έγκυος και ο σύζυγός της στον Βόλο

Θετική στον κορονοϊό 30χρονη έγκυος και ο σύζυγός της στον Βόλο

Θετική στον κορονοϊό είναι μία 30χρονη γυναίκα από το Βόλο, η οποία διανύει τον 6ο μήνα της εγκυμοσύνης της, ενώ μετά από λίγες ώρες θετικός στον ιό εντοπίστηκε και ο σύζυγός της. Πλέον αναμένονται τα αποτελέσματα των εξετάσεων που έγιναν στο μικρό παιδί του ζευγαριού, ενώ σε εξέλιξη βρίσκεται η ιχνηλάτηση και στα άτομα του συγγενικού περιβάλλοντός των δύο ασθενών.

Επειδή υπάρχει μεγάλη ανησυχία για διασπορά της νόσου μεταξύ των ατόμων του συγγενικού περιβάλλοντος του ζευγαριού, αποφασίστηκε να παραμείνει κλειστή την Παρασκευή η ΔΟΥ Βόλου, προκειμένου να απολυμανθεί, διότι σε αυτήν εργάζεται η μητέρα της 30χρονης. Η απολύμανση θα γίνει με βάσει τα πρωτόκολλα του ΕΟΔΥ.
Η έγκυος γυναίκα παρουσίασε πυρετό πριν 4 ημέρες κι επειδή επέμενε, μετέβη την Τρίτη σε ιδιωτική κλινική του Βόλου όπου υποβλήθηκε σε τεστ κορονοϊού. Τα αποτελέσματα του τεστ βγήκαν την Τετάρτη, έδειξαν ότι είναι θετική στον ιό και η γυναίκα μεταφέρθηκε στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας όπου και παραμένει νοσηλευόμενη. Σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις η έγκυος γυναίκα κόλλησε τον ιό από Γερμανούς που ήρθαν πρόσφατα στην Ελλάδα, σύμφωνα με το σχετικό δημοσίευμα του taxydromos.gr.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα