Κορονοϊός: 15 νέα κρούσματα, 2.834 συνολικά και 163 θάνατοι

Κορονοϊός: 15 νέα κρούσματα, 2.834 συνολικά και 163 θάνατοι

Παρακολουθήστε την ενημέρωση στο υπουργείο Υγείας για την πορεία της πανδημίας του νέου κορωνοϊού στη χώρα μας.

Τα μέτρα λειτουργίας των πολυκαταστημάτων που ανοίγουν αύριο, Δευτέρα, θα εξειδικεύσει ο Υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Νίκος Παπαθανάσης.

Ακόμα ένας άνθρωπος έχασε τη ζωή του στη χώρα μας το τελευταίο 24ωρο, εξαιτίας του κορονοϊού, σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας.

Ο αριθμός των νεκρών στη χώρα μας ανέρχεται πλέον σε 163, εκ των οποίων 46 ήταν γυναίκες και οι υπόλοιποι άντρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 75 έτη και το 93,9% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Τα νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα του κορονοϊού στην Ελλάδα την Κυριακή (17/05) είναι 15 ανεβάζοντας το συνολικό αριθμό στα 2.834. Από αυτά, 616 είναι σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 1.466 είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

Ανάμεσα στους ανθρώπους που νοσηλεύονται σε νοσοκομεία αναφοράς, 22 είναι διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 72 ετών. Οι 9 είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες.

Παράλληλα, 90 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

Νωρίτερα, είχε γίνει γνωστό ότι έχασε τη μάχη με τον κορωνοϊό μια 46χρονη γυναίκα που νοσηλευόταν στη μονάδα εντατικής θεραπείας του νοσοκομείου Άγιος Δημήτριος στη Θεσσαλονίκη. Όπως έγινε γνωστό, η άτυχη γυναίκα είχε υποκείμενα νοσήματα και έφυγε από τη ζωή το μεσημέρι. Σημειώνεται ότι στο ίδιο νοσοκομείο είχε καταλήξει τον Απρίλιο και ένας 35χρονος άνδρας, που είναι το νεώτερο θύμα του κορωνοϊού στην Ελλάδα και δεν είχε υποκείμενα νοσήματα.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα