Προβληματισμός γονέων και εκπαιδευτικών για την επιστροφή στα θρανία

Προβληματισμός γονέων και εκπαιδευτικών για την επιστροφή στα θρανία

Χιλιάδες είναι οι οικογένειες που αγωνιούν για το άνοιγμα των σχολείων,  καθώς οι επιστήμονες εξακολουθούν να εκφράζουν αντικρουόμενες θέσεις, ενώ επιφυλακτικοί εμφανίζονται και οι εκπαιδευτικοί.

Το σχολικό κουδούνι αναμένεται να χτυπήσει για δεύτερη φορά φέτος και να σημάνει την επανεκκίνηση της σχολικής χρονιάς που σταμάτησε εξαιτίας του κορωνοϊού.

Ανήσυχοι είναι οι γονείς που έχουν παιδιά με πρόβλημα υγείας, ενώ κάποιοι άλλοι πιστεύουν πως η σχολική χρονιά έχει ήδη χαθεί.

Σύμφωνα με πληροφορίες, τα σχολεία θα ανοίξουν στις 11 Μαΐου για τους μαθητές της Γ’ Λυκείου, ενώ οι υπόλοιπες τάξεις του Λυκείου και του Γυμνασίου προβλέπεται να ανοίξουν, σε μία ή δύο εβδομάδες από την 11η Μαΐου.

Από τη μεριά τους, οι εκπαιδευτικοί κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου και ανησυχούν για την τήρηση των υγειονομικών κανόνων.

Οι εκπαιδευτικοί τονίζουν πως ένα μέτρο που πρέπει να εξεταστεί είναι να περάσουν μαθητές την τάξη, χωρίς προαγωγικές εξετάσεις, με τους βαθμούς πρώτου και δευτέρου τετραμήνου, κάτι που έχει ξαναγίνει στο παρελθόν.

mega.gr

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα